Tri portreta za "tri aspekta njene ličnosti" FOTO

Povodom 40. rođendana Kejt Midlton, Kensingtonska palata objavila je tri, dosad, neviđena portreta britanske lepotice i biće deo stalne postavke u Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu.

Nedelja, 09.01.2022.

15:47

Izvor: Super žena

Tri portreta za
Foto: Profimedia

Podeli:

Italijanskom modnom fotografu Paolu Roversiju pripala je čast snimanja portreta vojvotkinje od Kembridža koji prikazuju njena "tri aspekta ličnosti" obično skrivena od očiju javnosti.

Za prekrasne crno-bele portrete Kejt je nosila dobro poznate biserne minđuše "Collingwood" čija je vlasnica bila neprežaljena britanska princeza Dajana.

"Postoji njena kraljevska strana – kao što možete da viditei na klasičnoj verziji portreta; postoji neformalna strana vojvotkinje u crvenoj haljini kao moderna žena s 40 godina; a tu je i krupni plan koji nudi intimniju perspektivu", objasnio je portrete portparol palate.

Ugledavši portretne fotografije Kejt Midlton povodom 40. rođendana, bivši kraljevski fotograf Ijan Lojd izjavio je da ga podsećaju na Dajanine slike iz 90-ih godina, delo slavnog fotografa Patrika Demaršeliera.

Haljine za kakve se Kejt odlučila prilikom fotografisanja delo su britanske modne kuće "Alexander McQueen", koja je kreirala i njenu venčanicu 2011. godine.

Kako otkriva portparol palate, fotografija na kojoj Kejt gleda u daljinu inspririana je radom Sesila Beatona, cenjenog fotografa koji je snimio istorijske fotografije kraljice Elizabete i princeze Margaret.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare