Neprevaziđen glamur muzičke dive svima je inspiracija FOTO

Pre svoje uspešne karijere u muzici, pevačica je studirala na poznatom londonskom modnom koledžu Svetog Martina, koji je očigledno uticao na njen stil, koji je i dan-danas mnogima inspiracija.

Utorak, 18.01.2022.

12:22

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Šade Adu je 16. januara proslavila 62. rođendan. Isticala je u više navrata da nikada nije želela da postane muzička ikona, a zahvaljujući lepom i egzotičnom izgledu, ali prvenstveno zahvaljujući soul muzici sa primesama džeza koju interpretira, preko noći je stekla planetarnu popularnost. Kako je vreme prolazilo, ona je dobijala pohvale i kao kompozitor, tekstopisac i producent.

Otkako je njen baršunasti glas u hitovima "Smooth Operator" i "Your Love Is King" opčinio publiku još početkom osamdesetih, pevačica je nanizala više od 50 miliona prodatih albuma, višestruke platinaste ploče, nagrade Gremi, planetarnu slavu.

Njen stil na sceni "Vog" je ocenio kao nenaglašeni glamur, zahvaljujući jednostavnim, ali efektnim komadima, zlatnim alkama i šik majicama bez leđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.