Nedeljni horoskop: Neki imaju sreće u ljubavi, a neki će se obogatiti

Pogledajte šta vam zvezde poručuju na polju ljubavi, posla i zdravlja za period od 11.5. do 17.5.2020. godine. Astrolog Olga Savić, Venerasapapilotnom.com

Nedelja, 10.05.2020.

16:50

Izvor: B92

Nedeljni horoskop: Neki imaju sreće u ljubavi, a neki će se obogatiti

Podeli:

OVAN

Hrana

Venera, kao vladarka polja ishrane kreće retrogradnim hodom, pa je Ovnovima vreme da se vraćaju ili na neka stara, zaboravljena jela ili pak na način ishrane koji su praktikovali pre par meseci. U svakom slučaju – šta god od ova dva izabrali, pojačajte hidriranje i fizičku aktivnost.

Ljubav

Ulazite u neobičan ljubavni period. Vaš vladar Mars od srede je u znaku Riba, znaku tajni i dubina a partnerska planeta Venera istog dana kreće retrogradnim hodom. Sa pozitivne strane ovi aspekti daju mogućnost vama dvoma kao paru da dublje spoznate šta je ono što istinski želite i jedno od drugog i od veze u kojoj ste, da pokrenete i suštinski istražite pitanja koja su vas oboje mučila. Sa negativne – mogu se javiti problemi u komunikaciji, mnogo skrivanja i laži. Pa kako kome zapadne. Slobodni Ovnovi – brljate na više strana, više ni sami ne znate koga muvate i šta hoćete zaista.

Posao

Sve vezano za posao isto kreće unazad. Jupiter u vašem polju karijere je od ove nedelje retrogradan, kao i Saturn, koji vlada ovim poljem. Ovnovi se vraćaju korak unazad, ne da bi se zakočili već da bi dobili mogućnost da provere sve ono što je do sada urađeno, kao i da prilike koje su zbog neobičnog virusa propuštene - sada nadoknade. Jaka energija ove nedelje vas nosi, toliko jaka da možete u nekim momentima biti vrlo svadljivi, požurivati druge i „tražiti kavgu“. Nemojte, samo budite konstruktivni.

Novac

Sa finansijama niste u svađi ovih dana. Dosta dobro se uklapate. Samo malo kontrolišite troškove.

Zdravlje

Moguće su povrede, a i u saobraćaju ovih dana treba biti obazriv. Nervoza.

*ALT

BIK

Hrana

Neadekvatan način ishrane u proteklom periodu doveo je ili do povećanja težine ili do sitnije zdravstvene problematike. Sada bi bilo dobro i jedno i drugo regulisati jednostavnijim, svedenijim a češćim obrocima.

Ljubav

Vaša vladarka Venera i pored retrogradnog zaokreta sredinom ove sedmice – stoji i više je nego izvesno da ćete i vi u svojim emotivnim relacijama biti bez nekih velikih dešavanja, bez velikih pokreta i promena. Činiće vam se kao da sa strane posmatrate sopstveni ljubavni život – a to ni neće biti neka spektakularno interesantna predstava jer se realno ništa ne dešava, sve je u sferi razmišljanja, maštanja, preispitivanja. Tu i tamo bljesnuće po koji zanimljiv detalj čisto da vam da naznaku šta će se u narednim nedeljama i mesecima dešavati kod vas. Potpuno je sve isto i za zauzete i za slobodne.

Posao

U poslu već nećete biti toliko zakočeni, mada će uglavnom drugi ljudi i dešavanja da vas pokreću i teraju da se aktivirate. Sa nadređenima ćete konačno uspeti da pronađete zajednički jezik – iako ćete i dalje smatrati da se stvari rade na pogrešan način. Neki od vas će na dosta napet i nervozan način ući u ovu nedelju baš zbog odnosa sa autoritetima – ali će se ova tenzija brzo stišati i splasnuti. Pred vama su prilično neinspirativni dani u kojima ćete uglavnom odrađivati ono što imate od obaveza.

Novac

Trošak ili neki problem sa novcem početkom nedelje vas može neprijatno iznenaditi.

Zdravlje

Umor, pospanost a kod nekih od vas problemi sa venama, limfnim čvorovima, alergijama, pritiskom.

*ALT

BLIZANCI

Hrana

Prošle sedmice ste imali pun Mesec u polju životnih navika, što uvek govori o tome da ste stigli do perioda kada je potrebno napraviti promene i poboljšanja. U danima koji su pred vama ćete imati jednostavnije obroke, ali će vaša slaba tačka i dalje ostati previše slatkiša i grickalica.

Ljubav

I vaš vladar Merkur odmah u ponedeljak uveče ulazi u vaš znak, gde ga već čeka Venera. Dobićete dodatni motiv za delovanje u emotivnim odnosima, ali mora se priznati da će u postojećim vezama uglavnom da se pokrene samo priča – onaj ljubavni segment trenutno je neaktivan ili vi nemate dovoljno inspiracije da se ljubavlju bavite. Daj da pričamo o svemu ostalom, a emocije neka malo sačekaju! Što se tiče slobodnih, evidentno je da ćete se dodatno pokrenuti prema suprotnom polu (i on ka vama, naravno) ali za sada tu nema nekih posebnih ostvarenja. Kao da se samo „ispipava“ teren.

Posao

Ne budite početkom nedelje svadljivi ukoliko stvari ne idu onako kako ste vi zamislili. Ukoliko baš sada od ponedeljka ponovo počinjete sa radom – tih prvih par dana vam baš neće prijati i trebaće vam vremena da se prilagodite okolnostima. Ulazak Marsa u vaše polje karijere ukazuje i na moguće nesporazume sa nadređenima, pa gledajte da to izbegavate. Situacije na poslu neće ići po vašim željama i neće se truditi da vam olakšaju – no, pronaći ćete inspiraciju – samo je potrebno da se prilagodite.

Novac

Koliko god planirali – ispada da uvek potrošite više nego što ste zamislili.

Zdravlje

Moguće su povrede, naročito ekstremiteta. Nešto pojačana nervoza.

*ALT

RAK

Hrana

Mirniji ste i stabilniji u odnosu na protekli period, a sa druge strane – osećate više pozitivne energije. Sve ovo će doprineti tome da i vaša ishrana bude uravnoteženija. Samo je početak sedmice malo problematičan – i to naročito kada je potreba za slatkišima u pitanju.

Ljubav

Saturn, koji vlada vašim partnerstvima od ponedeljka je u retrogradnom hodu – sve ono što ste u prethodnom periodu izgradili sa voljenom osobom ili odluke koje ste o partnerstvu doneli – sada dolazi na test vremena i istrajnosti. Evidentno je da mnogi Rakovi imaju svoje nedoumice – prenaglašeno polje podsvesti, razmišljanja i tajni i u narednom, dužem vremenskom periodu će delovati na vas. Videćemo u kom će se pravcu vaši emotivni odnosi odvijati u narednim mesecima...Slobodni Rakovi – sve se odvija ili u sferi maštanja ili u sferi tajni. Moguća je i jaka duhovno - platonska povezanost sa nekim.

Posao

Mogući su nesporazumi u komunikaciji sa nadređenima, pa ukoliko na taj način zakoračite u ovu sedmicu – pokušajte da ne provocirate dodatno sukobe i razmimoilaženja. Sem ovoga, imaćete uglavnom mirnu radnu nedelju u kojoj će se obaveze završavati lako a vi imati dovoljno elana za sve. Generalno gledano – dobar je period da počnete ozbiljnije da se bavite novim planovima i potencijalnim novim mogućnostima za promene u poslu. Dugoročno – ovo će vam doneti dobrobit.

Novac

Nesigurnost postoji, ali realno gledano – dosta ste stabilni po ovom pitanju.

Zdravlje

Nervoza, kod starijih Rakova mogući su problemi sa cirkulacijom.

*ALT

LAV

Hrana

Od sredine ove sedmice Lavovi će biti u znatno boljoj energiji – i okolnosti će se promeniti oko vas na bolje, donoseći vam lakše funkcionisanje i naravno – bolji apetit. Samo malo ćete imati problem zbog potrebe za začinjenijom hranom – inače ste po pitanju klope super!

Ljubav

Saturn u polju partnerstava kreće retrogradnim hodom od ponedeljka, bacajući akcenat na sve ono što ste u svojim vezama učinili u prethodnim mesecima. Ulazite u period u kojem ćete se vraćati na teme i dileme koje su već neko vreme aktuelne u vašim emotivnim relacijama. Jedno od bitnih pitanja možete privesti kraju već tokom ove nedelje. Izlazak Marsa iz vašeg polja partnerstava u sredu ipak ukazuje na mirniji i stabilniji period pred vama. Slobodni Lavovi – Sve ono što se vezuje za kontakte sa suprotnim polom, pa i Jupiter, kao vladar polja ljubavi – sada se kreće unazad. Vreme je da se prošlost rešava.

Posao

Neka forma sukoba ili nervoze je evidentna sa poslovnim saradnicima ili čak nadređenima – ukoliko ne budete pronašli drugačiji model ponašanja i bili spremniji za kompromis. No, ovo talasanje je samo na početku nedelje – ostatak perioda već donosi stabilnije i efikasnije funkcionisanje. Posvetićete se onome što je dugo bilo na čekanju ili ćete nastaviti tamo gde ste stali pre mesec ili dva. Kako dani budu odmicali, dobijaćete dodatni polet i energiju.

Novac

Trošak ili neplanirani izdatak početkom sedmice.

Zdravlje

Nervoza i stres mogu pojačavati zdravstvenu problematiku. Smirite se, opustite se više.

*ALT

DEVICA

Hrana

Vi se još uvek niste vratili u balans po pitanju ishrane – ili nemate apetita, ili klopate uglavnom one za šta znate da vašoj osetljivoj probavi baš i ne prija. No, pošto se od sredine nedelje ipak osećate dosta bolje, i ishrana će polako doći u normalu.

Ljubav

Ukoliko budete na silu pokušavali da raščistite odnose, ili da pokrenete pitanja koja vas muče u vezi partnera i njegovog ponašanja – vrlo lako se može dogoditi da sami sebe sapletete i samo isprovocirate sopstvenu nervozu. Koliko god da vam je to mučno – pokušajte da pustite da voljena osoba sama kaže šta ima. No, mora se priznati da će mnoge Device u emotivnim vezama baš tokom ove sedmice čuti stvari od partnera koje im se ne dopadaju. Probajte da iskulirate i da ne talasate dodatno. Slobodne Device – eventualno mogućnost za neku kombinaciju ili avanturu – a i to je slabo, iskreno.

Posao

Neočekivane promene i tenzija koja može postojati početkom nedelje u vašem poslovnom segmentu izgledaće kao potpuni gubitak kontrole sa vaše strane i vođenje situacije u nekom nepredviđenom pravcu. Verovali ili ne – i pored burnog početka – više je nego izvesno da sve ono što će se dešavati do polovine sedmice jeste nešto što je izuzetno povoljno po vas, samo ćete to shvatiti nešto kasnije. Ova nedelja vas usmerava baš na onu stranu na kojoj je potrebno da budete – prihvatite igru.

Novac

Pojačani troškovi su nešto na šta se morate pripremiti.

Zdravlje

Nervoza i mogućnosti za sitnije povrede.

*ALT

VAGA

Hrana

Vaša ishrana u ovoj sedmici zavisi prvenstveno od toga kako ćete se osećati. Pošto ćete menjati raspoloženja minimum tri puta dnevno, nije ni čudno što će apetiti vrlo varirati. U jednom momentu ćete tešiti sebe slatkišima, u drugom – nemati želje ni za kakvim jelom....

Ljubav

Vaša vladarka Venera u ovoj sedmici stoji a zajedno sa njom – stojite i vi. Mnogo je nedoumica i nesigurnosti u glavama zauzetih Vaga u ovom periodu – kovitla se gomila pitanja na koja morate sami sebi dati odgovore a trenutno niste sigurni da li ste na pravom putu. U svakom slučaju, nije vreme za neke drastične preseke, promene ili iznošenje na dnevni red pitanja koja vas muče. Sačekajte, osluškujte još malo sebe. Pustite vreme da vam da putokaze. Slobodne Vage – to što hoćete, e o tome sada možete samo da sanjate, maštate, pravite planove. Da konkretno radite ili pokrećete još uvek ne možete ništa.

Posao

Neprijatni razgovori ili totalna neorganizovanost u obavljanju obaveza jeste ono što vas očekuje u prvim danima ove sedmice. No, vrlo brzo ćete se vi povratiti i uhvatiti ritam koji vam je potreban. Ulazak Marsa u vaše polje poslovne svakodnevice i obaveza aktivira dugotrajan vremenski period koji treba da raščisti i raščivija mnoge poslovne nedoumice kod vas. Ono što vas ovih dana izuzetno služi jesu kreativnost i inspiracija pa planirajte, tražite nova rešenja za stare probleme.

Novac

Pare vam brzo izlaze iz novčanika. Šteta samo što istom brzinom i ne pune taj isti novčanik...

Zdravlje

Problemi sa kožom, alergijama, hormonima, krvnim sudovima i pritiskom.

*ALT

ŠKORPIJA

Hrana

Vaši će apetiti zavisiti i od toga kako se osećate, ali prvenstveno od toga koliko ste aktivni, misaono ili fizički. Kada upadnete u neku od statičnih faza, bićete skloni slatkišima i jakoj hrani, dok ćete u fazi pokreta biti uravnoteženi po pitanju ishrane.

Ljubav

Pokušavate da rešite pitanja, probleme i nedoumice koje postoje u vašoj emotivnoj priči. Mnogi od vas mogu se u prvoj polovini ove sedmice odlučiti da funkcionišu u varijanti „što na umu, to na drumu“. No, samo će neki od vas dobiti razrešenja koja su im potrebna – neki raščistiti, pa čak i prekinuti vezu u kojoj su. Drugi će pak samo da se upletu još više i na kraju će shvatiti da nisu rešili ama baš ništa. U svakom slučaju – poželjno je i potrebno da kažete ono što imate i što vas muči - pa kakav god rezultat bio. Slobodne Škorpije – ušli ste u vreme zanosa, romantike, tajni i ljubavnih dubina. Hajd sa srećom vam bilo

Posao

Prilično vam je dosta nekih osoba, nekih obaveza, nekih poslova. Zato nije ni čudo što će mnoge Škorpije debelo zatalasati poslovne vode tokom ovog perioda. Svadljivi ste i samo čekate da vas neko čačne kako ne treba da biste mogli da izbacite sve nagomilane frustracije koje nosite. Sa druge strane, imate odlične aspekte da energiju usmerite u konstruktivne, kreativne i vrlo isplative poslove i projekte. Da se vratite čak i na neke poslove koji su se u prošlosti pokazali kao pravi za vas.

Novac

Finansijski prilivi će se pokrenuti u većoj meri od sredine nedelje.

Zdravlje

Sam početak nedelje će biti obeležen pojačanim zdravstvenim problemima. Nervozom, oscilacijama pritiska, čak postoji mogućnost i za povrede.

*ALT

STRELAC

Hrana

Ukoliko ste krenuli sa nekim novim režimom ishrane ili sa dijetom – pokušajte da u ovoj nedelji ne odustanete od istog. Imaćete oscilacije i u raspoloženjima i u apetitima i izbegavajte da u lošim momentima podležete impulsima koji vas teraju da smažete sve što je pred vama.

Ljubav

Rasprava, sukob sa partnerom ili tenzija koja će se javiti početkom sedmice doprineće da se neke situacije u vašim emotivnim partnerstvima pokrenu. Doduše, pred vama je još uvek poduži vremenski period u kojem je potrebno da pronalazite rešenja, ali hajde da kažemo da ste napravili prvi korak. Neke nedoumice sada je nemoguće rešiti – pustite da ih vreme iznese i pokaže pravi put. Slobodni Strelčevi – zanimljivo začikavanje sa jednom osobom, pojačana energija koja će se javiti prilikom kontakta ili susreta – mogu vas zaintrigirati i učiniti da ovu personu počnete da posmatrate drugim očima.

Posao

Početkom ove sedmice ćete morati prilično brzo da reagujete i da se u treptaju oka prilagođavate novonastalim okolnostima i promenama – Jedino na taj način ćete uspeti da rešite tekuću problematiku. Očekuju vas i pomalo naporni kontakti sa saradnicima i kolegama, ali ništa od ovoga nije nerešivo i čak će vam pomoći da shvatite na koga se zaista možete osloniti. Pomalo će vas iscrpljivati brzina u dešavanjima, ali sa druge strane – konačno ćete imati osećaj da idete napred i ne tapkate u mestu.

Novac

Vršite pritisak na dužnike – svoj novac sa pravom tražite.

Zdravlje

Oprez u saobraćaju je sada neophodan. Mogućnosti za manje povrede. Naglašena nervoza.

*ALT

JARAC

Hrana

Izlazak Marsa iz polja ishrane doneće da prestanete da jedete na nervnoj bazi, da se impulsivno bavite spremanjem klope i da se više posvetite fizičkoj aktivnosti. Bazirajte svoju ishranu više na svežem povrću, izbegavajte testa i suhomesnate proizvode.

Ljubav

Partner će svojim ponašanjem, postupcima ili rečima – tražiti od vas da se neke stvari promene. Trebali biste da se zapitate šta možete učiniti i poboljšati odnos, ali prvenstveno biste trebali da prihvatite da postoji vaš deo odgovornosti za trenutno stanje. Vaš vladar Saturn kreće retrogradnim hodom u ponedeljak i zajedno sa njim – morate se vratiti korak unazad i razmisliti o svemu što ste u proteklom periodu uradili za svoju emotivnu priču....ili protiv nje. Slobodni Jarčevi – vaš ljubavni život se ovih dana uglavnom svodi na maštanja i planiranja, dok će konkretnih dešavanja biti malo.

Posao

Definitivno se neke situacije u poslovnom segmentu značajnije pokreću od samog početka ove sedmice. Kod nekih od vas će to ići lagano, kod drugih burno i bez najava – ali u svakom slučaju, na koji god način – situacije vas uvode u period koji je aktivniji i ispunjeniji poslovnim prilikama, dogovorima i kontaktima. Ukoliko je potrebno da donesete neku odluku, ako je ikako moguće – sačekajte drugi deo sedmice, jer ćete tada imati jasniju sliku a i vi ćete biti realniji, hladnokrvniji i praktičniji.

Novac

Ne opuštajte se previše kada je trošenje novca u pitanju.

Zdravlje

Što više budete aktivni, bolje ćete se osećati.

*ALT

VODOLIJA

Hrana

Vodolije se vraćaju na način ishrane koji su praktikovale možda dve godine unazad. Vaš organizam sada traži velike promene i lako ih možete sprovesti. Lakše i brže ćete se trošiti, pa su vam potrebne namirnice koje donose energiju, ne kalorije iz slatkiša, testa, brze hrane, grickalica.

Ljubav

Mars vas u sredu napušta, a u ponedeljak Saturn kreće retrogradnim hodom kroz vaš znak. Unutrašnja nervoza i impulsivnost odlazi, ostaju samo odluke koje ste doneli ili koje se, na konto prethodnog perioda – spremate da donesete kada su vaša emotivna partnerstva u pitanju. Vodolije sada mogu i da sačuvaju i preporode svoje emotivne relacije, a mogu da se odluče i za prekid i odlazak. Sve je individualno, ali je bitno da je bilo koja od donesenih odluka – prava. Slobodne Vodolije – jednim delom, imaćete osećaj da se sve vezano za ljubav pokrenulo. Nije to još uvek bajno, ali idemo lagano napred.

Posao

Početkom nedelje ste u fazonu da lomite stvari preko kolena, da ste spremni da isterate svoje po svaku cenu. Prilično jaka energija koja vas nosi dobra je samo ukoliko je usmerite na konstruktivne stvari, na pomake tamo gde su do sada bili zastoji ili na traženje rešenja za pitanja koja vas muče. Ne pravite probleme bez problema, već se usmerite na ono što je bitno. Imaćete manjih nervoza i eventualnih rasprava sa onima sa kojima radite. I pored svega – ovo je dobra poslovna sedmica za vas.

Novac

Sami podrivate svoju finansijsku situaciju potpuno impulsivnim trošenjem novca.

Zdravlje

Nervoza je primetna, kao i oscilacije pritiska. Moguće su i glavobolje.

*ALT

RIBE

Hrana

U vaše polje ličnosti u ovoj nedelji ulazi Mars koji treba da vam u narednom periodu donese veću aktivnost, više i brže trošenja i jaču energiju. Baš iz tog razloga, potrebni su vam proteini iz mesa, ribe, jaja, potrebno vam je dosta svežeg voća i povrća. Imaćete pojačanu potrebu za začinjenijom hranom.

Ljubav

Unutrašnji pritisak i nervoza koji kod vas postoje već poduži vremenski period moraće početkom ove nedelje da budu „izbačeni“, naravno – na vaše voljeno bićence. Moraćete da kažete, pokažete i uradite ono oko čega se lomite odavno. Malo je verovatno da će doći do bilo kakvih prekida – meni pre izgleda da će ovo samo doprineti da se raščisti teren i bolje vidi sve ono što postoji između vas i partnera. Krenuli ste u velike ljubavne bitke i nemate nameru da odustanete dok ih ne rešite. Slobodne Ribe – do sada su u igri bili samo snovi i romantika, a sada ste u periodu kada su moguće i konkretne akcije.

Posao

Rešili ste da pokrenete sve ono što je bilo u zastoju. Rešili ste da kažete ono što mislite i uradite ono što je potrebno. Nemate nameru više da stojite i da se nervirate, već ćete se baciti u akciju. Naravno, očekujte da će prvi dani ove nedelje, baš zbog ovakvog vašeg načina funkcionisanja – biti prilično napeti, ispunjeni nervozom i stvarima koje morate obavljati u hodu – ali vi ćete se ipak osećati dobro! Puni energije, puni poleta i ponovo spremni da budete pravi pokretač u vašem poslovnom okruženju.

Novac

Onako, nije bajno ali nije ni loše.

Zdravlje

Moguće su povrede i treba biti više oprezan i u saobraćaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare