Uređenje doma

Kako postati uspešna poslovna žena?

Sve dame koje su uspele u svom poslu, nisu to postigle preko noći. Iza njih su godine i godine mukotrpnog rada, ali i taktiziranja koje ih je odražalo na površini.

Utorak, 29.12.2015.

20:15

Izvor: index.hr

Default images
Thinkstock

Podeli:

Kako “prodati” sebe, ali ne i svoju dušu?

Nijedan uspeh, a tako ni poslovni, ne dolazi preko noći. Upravo zato, osim puno truda treba i puno strpljenja. Potrebno je određeno vreme da počnete da se dokazujete onima kojima treba i da ostali u tom poslu čuju za vaše ime. Najbolji savet koji možete čuti? Ne stidite se! Nikada se nemojte plašiti da nazovete, pošaljete mejl, tražite savet, kažete da nešto ne razumete, postavljate pitanja i slično, ali jako je bitno da poslušate odgovor. Većina ljudi ne ume da sluša, a to je nepoželjna osobina, naročito u poslovnom svetu.

Kako se ponašati među zlonamernim saradnicima ?

U svakom poslu postoje kolege koje se teško nose s konkurencijom i tuđim uspehom ili se provlače na račun tuđeg rada i truda. Sa njima se nije lako nositi, jer niko od nije sposoban da ostane imun na takve stvari. Nikada se nemojte izvinjavati zato što ste uspešni. I verujte svojim instinktima. Ako vam se nešto čini ostvarivo i verujete da će vam doneti nagrade, napravite to i ne slušajte druge kad vam kažu da nećete uspeti. Takođe, naučite da kažete ne. Sastanak u petak u četiri popodne? Može, ali jedino u 17 sati kada ste slobodni. Niko nema pravo da oduzima vaše vreme.

Kako sebi da ne “zatvorite vrata”?

Pokušajte da budete dobri sa što više ljudi. Nikad ne znate ko će doći na koju poziciju, ko je s kim dobar, s kim ćete morati da sarađujete. Ne zatvarajte sebi vrata lošim ponašanjem, već negujte dobre odnose sa drugima, bez obzira na vašu ili njihovu poslovnu ulogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare