Uređenje doma

Žene su sklonije svađi na poslu, ali su bolje šefice?

Žene su sklonije da se na poslu posvađaju sa drugom ženom nego sa muškim kolegom, tvrde rezultati istraživanja.

Sreda, 19.07.2017.

11:46

Izvor: Super žena

Žene su sklonije svađi na poslu, ali su bolje šefice?
foto: thinkstock

Podeli:

Muškarci i žene su podjednako skloni problematičnim odnosima sa kolegama, ali žene su te koje će se pre posvađati jedna sa drugom.

S druge strane, žene koje su imale prijateljice na radnom mestu lakše su rešavale probleme i nisu se svađale, pronašla je studija objavljena u žurnalu “Organization Science“.

Dženifer Merluzi, profesorka Univerziteta u Vašingtonu ispitala je 145 zaposlenih na najvišim pozicijama u menadžmentu u dve velike kompanije. Odgovori su implicirali da su žene bile te koje su imale više problema između sebe za razliku od muških kolega. Ona ističe da poznavanje međusobnih društvenih odnosa zaposlenih šefofima može pomoći da preduprede potencijalne svađe i probleme na radnom mestu.

Inače, potpuno suprotno ovom istraživanju, odvojena studije objavljena u žurnalu “INFORMS“ pronašla je da su žene koje ističu svoj dekolte mnogo bolje šefice jer izgledaju moćnije.

Da li se slažete sa ovim rezultatima?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare