Uređenje doma

Žene manje zadovoljne menadžerskim pozicijama od muškaraca, a razlog će vas iznenaditi

Statistički podaci su pokazali da je na menadžerskim položajima manje žena i to nije novost. Novo istraživanje američkih naučnika nudi moguće objašnjenje.

Ponedeljak, 02.10.2017.

10:01

Izvor: B92

Žene manje zadovoljne menadžerskim pozicijama od muškaraca, a razlog će vas iznenaditi
Foto: Thinkstock

Podeli:

Rezultati ankete sprovedene na 3.200 nemačkih menadžera pokazalo je da su žene bez dece između 35 i 45 godina nesrećnije svojim životima od njihovih koleginica i kolega koji imaju potomstvo.

Autori studije, čiji su rezultati objavljeni u časopisa "Harvard Business magazine" objasnili su da oni upućuju na to da brojne žene u navedenom životnom dobu veruju da moraju da biraju između dece i karijere.

Razdoblje od 35 do 45 godine života je ono kada se najčešće ostvaruju uspešne menadžerske karijere, a istovremeno su brojne žene zabrinute za potomstvo jer su svesne da im otkucava biološki sat.

Autori studije, međutim, smatraju da bi se blaže nezadovoljstvo menadžerki moglo finannijski nadoknaditi.

"Da bi se postigla veća jednakost polova na menadžerskim položajima, plate žena treba značajno da porastu", zaključili su stručnjaci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare