Greške koje poslodavci ne tolerišu: Zbog ovih navika vas smatraju neprofesionalnim

Iako posedujete određeno znanje i veštine za posao koji obavljate, sledeće stvari vaš nadređeni neće tolerisati. Ujedno, imajte u vidu da ove greške ostavljaju utisak neprofesionalne osobe.

Poslovni saveti |
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Radno mesto, vaš rad, trud i zalaganje su ključne stvari za dobro obavljanje svakodnevnih radnih zadataka.

Ako zanemarite bilo koju stvar koja je u opisu vašeg posla, vaše sposobnosti i znanje mogu da padnu u potpuno drugi plan.

Ove navike se vezuju sa neprofesionalne osobe, te vam savetujemo da ih se što pre rešite.

Korišćenje mobilnog telefona

Celodnevno korišćenje mobilnog, tipkanje po ekranu i privatni razgovori često su na spisku zabranjenog ponašanja u brojnim kompanijama. Osim ako je vezano za posao, ovakvo ponašanje se neće svideti nijednom poslodavcu. Naš savet je da se oduprete proveravanju društvenih mreža i dopisivanju, sem u hitnim situacijama.

Tračarenje

Ako želite profesionalno da obavljate svoj posao i da takvu sliku ostavljate na kolege, držite se podalje od svih vrsta ogovaranja. Tračerenje smanjuje produktivnost, a imajte u vidu da time stvarate veoma lošu radnu atmosferu.

Neuredno radno mesto

Osim što šaljete lošu sliku o vama, neurednost vam može otežati koncentraciju. Neorganizovanost, odnosno razbacane stvari, će vam i oduzeti mnogo vremena jer ćete stalno morati da kopate po stvarima kako biste pronašli ono što vam treba.

Zanemarivanje kodeksa oblačenja

Mnoge kompanije imaju svoja pravila odevanja. Ako je to slučaj i kod vas, onda sigurno znate da prekratke haljine, majice s bretelama i duboki dekoltei apsolutno nisu prihvaćeni. Zato, ako još ne poštujete kodeks oblačenja, razmislite dobro o tome. Poznato je da neumesno oblačenje odaje utisak neprofesionalnosti.

Stalno kašnjenje

Ne postoji osoba kojoj se nije desilo da zakasni na posao. Jedno kašnjenje, bilo da je reč o saobraćajnom kolapsu, lošim vremenskim uslovima ili iskrslom privatnom problemu koji morate hitno da rešite, desi se svakome. Ipak, stalno kašnjenje spada u loše radne navike koje aposlutno smetaju svim vašim odgovornim kolegama, a posebno poslodavcu.

Pročitajte još:

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 7 sledeca idi na stranu