Uređenje doma

Zaradila milione na limunadi, a to je tek njen početak

Jedanaestogodišnja devojčica iz Amerike Mikaila Ulmer postigla je ono što mnogi odrasli ne uspeju celog života - izgradila je malo poslovno carstvo vredno milione dolara. Mikaila je, naime, iskoristila prabakin posebni recept za limunadu za humanitarne svrhe.

Četvrtak, 18.01.2018.

13:22

Izvor: B92

Default images

Podeli:

"Kada sam imala četiri godine, u jednoj nedelji me dvaput ubola pčela. Pčele me plaše i bila sam uznemirena. Ali sam poželela da ih proučim i onda sam naučila da su jako važne za nas i naš ekosistem. I pomislila sam, šta kada bih pomoću recepta za limunadu moje prabake Helen nekako pomogla pčelicama?", ispričala je devojčica.

Mikhaila je potom pripremila limunadu koju je zasladila domaćim medom, a zatim ju je prodavala na lokalnim manifestacijama i ispred obližnje picerije. Zaradu je namenila organizacijama koje se bave zaštitom pčela.

Ubrzo ju je primetio investitor Dajmon Džon i u šou programu "Shark Tank" dobila je i 60.000 dolara za početnu investiciju.

Stvari su se pokrenule, a sada je potpisala i 11 milliona dolara vredan ugovor s trgovačkim lancem "Shole Foods".

Njena "BeeSweet" limunada ubuduće će se prodavati u 55 prodavnica u Teksasu, Arkanzasu, Oklahomi, Luizijani i Njujorku, a devojčica je deo zarade iskoristila kako bi pomogla prijateljima sa sličnim idejama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare