Uređenje doma

Napredak na poslu može se loše odraziti na brak: Da li ste vi imali ovakva iskustva?

Nova studija je otkrila da žene koje dobiju unapređenje na poslu imaju veće šanse da se razvedu.

Sreda, 07.03.2018.

13:28

Izvor: B92

Napredak na poslu može se loše odraziti na brak: Da li ste vi imali ovakva iskustva?
Foto: Thinkstock

Podeli:

Ako vaš partner iznenada dobije novi, bolje plaćen posao, naravno da ćete biti uzbuđeni i srećni zbog njega. Ali novo istraživanje je pronašlo da se profesionalni uspeh ne odražava uvek dobro na veze.

Prema švedskim istraživačima, žene koje zarađuju manje od svojih supružnika (ili ne zarađuju ništa) u najvećem broju slučajeva se odlučuju na razvod ako njihova karijera se odjednom promeni nabolje. U prevodu? Žene koje dobiju unapređenje imaju veće šanse da se razvedu.

Ole Folk, naučnik sa Univerziteta Upsala i Džoana Rikne, ekonomista sa Stokholmskog univerziteta, analizirali su podatke kandidata iz švedskog registra poslova pre i nakon dobijanja unapređenja na poslu. Oni su pregledali podatke žene koje su tokom 30 godina napredovale u menadžmentu, kako bi saznali da li i kako, profesionalni uspeh žena utiče na brak.

Oni su pronašli da žena koja ostvari poslovni uspeh ima sedam odstvo manje šanse da ostane udata nakon tri godine na novom poslu. Isto se ne može reći i za muškarce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare