Uređenje doma

Govor tela za izbegavanje: Kontrolišite se u ovih pet situacija na radnom mestu

Vaš govor tela govori o onome o čemu razmišljate. Možda ste najodgovorniji radnik na poslu, ali neki vaši potezi mogu da vas odaju i nanesu štetu vašem poslovnom imidžu.

Ponedeljak, 23.04.2018.

08:37

Izvor: B92

Govor tela za izbegavanje: Kontrolišite se u ovih pet situacija na radnom mestu
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Pogrbljeno sedenje

Ako sedite i izgledate bezbrižno i nezainteresovano - to nije dobar znak. Budite uspravni i radite svoj posao da bi izgledali odgovorno, navodi portal "News18".

Ne držite dovoljnu distancu

Približite li se previše svojim kolegama na poslu tokom razgovora, možete da upadnete u njihovu zonu "privatnog prostora". Održavajte fizičku distancu kada vaš kolega govori.

Ne uspostavljate kontakt očima

Ako gledate u telefon dok kolege raspravljaju o važnoj temi na poslu može da ostavi utisak da ste nezainteresovani. Gledajte u oči druge osobe kako biste se uključili u razgovor.

Ne pozdravljate

Ulazak u prostoriju bez pozdrava drugima smatra se necivilizovanim.

Prevrćete očima

Prevrtanje očima može vam pomoći da kontrolišete svoje nezadovoljstvo i ogorčenje, međutim, ako je to pasivno - agresivni odgovor, to je onda nepristojno prema drugima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare