Uređenje doma

Uštedela je 13.000 dolara za godinu dana, tvrdi da i vi to možete uz ove trikove

Ako se svakog meseca mučite da spojite kraj s krajem, možda mogu da vam pomognu saveti finansijske savetnice Kane Kembel, koja je osnovala stanicu "Sugar Mamma". Ova australijska blogerka tvrdi da uz pomoć nekoliko trikova možete mnogo da uštedite.

Utorak, 05.06.2018.

10:30

Izvor: B92

Uštedela je 13.000 dolara za godinu dana, tvrdi da i vi to možete uz ove trikove
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Otvorite poseban račun za štednju

Kana je za 13 meseci uštedela 13.000 dolara i tvrdi da je ključno da odvojite račun s kog trošite i račun na kome štedite.

"Ne smete da imate jedan račun jer biste mogli slučajno, ili čak namerno, da potrošite svoju štednju. Bez obzira na to da li čuvate štednju u jastuku ili na posebnom računu, nemojte novac držati na istoj gomili", savetovala je.

Na kraju dana skupite sve novčanice i kovanice

Kana svakodnevno dan završava pretresanjem svoje torbice i novčanika i skupljanjem svih novčanica i kovanica koje ima.

"Ljudi jednostavno zaborave na kovanice, koje im leže po stolu ili su rasute po automobilu. Upotrebite ih na dobar način, sklonite ih", ističe.

A post shared by Canna Campbell (@cannasass) on

Očistite račun dan pre plate

"Postoji nešto osnažujuće u tome da na dan plate na računu imate nulu. Čak i ako mi je na računu ostao jedan dolar, ja ga prebacim u štednju", kaže Kana.

*ALT

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.