PR

Foto: hedgehog94/Shutterstock

Šta je današnje poimanje lepote i šta možemo uraditi po tom pitanju

Lepota je relativna, opšta je konstatacija posle vekovnih rasprava o tome šta je lepo i lepota. Ako i postoji saglasnost da je neko ili nešto lepo - ovde, sada i u ovim okolnostima - može biti manje ili više drugačije ako se promeni neki od ovih parametara. Zato se relativnost lepote najbolje objašnjava krajnjom subjektivnošću da je "lepota u očima posmatrača".

Male tajne svežeg izgleda lica

Podočnjaci, umor, bore, nedostatak hidratacije. Ma sve je na spisku problema kada je izgled kože na licu u pitanju. Kako se rešiti svega toga i licu podariti svež izgled? Jednostavno, uz pomoć malih tajni koje doprinose lepoti.

Kako da čitate boje na proizvodima: Pravilna ishrana od "A" do "E"

Iako je put ka pravilnoj ishrani popločan dobrim namerama, kada se nađemo u radnji nemamo uvek vremena da čitamo, a ni dovoljno znanja da razumemo određene informacije sa deklaracije. Da li su žitne štanglice toliko zdrave, ili moramo da mislimo o sadržaju šećera? Ima li u sladoledu masti i da li su to one dobre ili loše? Jednostavno rešenje nudi oznaka Nutri-score, koja bi mogla da postane jedinstveni način označavanja za hranu i pića na nivou EU, a sve češće je srećemo i u lokalnim radnjama.