Prolećno renoviranje kuće– novi trendovi nameštaja!

Buđenjem proleća budi se i naša želja da preoblikujemo prostor u kom živimo kroz jednostavnije ili složenije zahvate renoviranja koje priželjkujemo već dugo.

Sreda, 27.03.2019.

10:00

Izvor: B92

Prolećno renoviranje kuće– novi trendovi nameštaja!
Photo: Idealno.rs/Bigstock

Podeli:

Da li se i vama često dogodi da potraga za novim nameštajem i dodacima nameštaju uzima toliko vremena, truda živaca da na kraju u potpunosti odustanete i od kupovine i željenog renoviranja?

I dok pregledanje različitih web prodavnica i posećivanje brojnih fizičkih prodavnica može da bude prilično iscrpljujuće, samo pretraživanje odgovarajućeg nameštaja može da bude vrlo jednostavno. Kako bi vam olakšali planiranje, na jednom mestu otkrivamo koji su trendovi u vrhunskom nameštaju u 2019., zašto da ih pretražite uz pomoć najvećeg srpskog portala za poređenje cena Idealno.rs i kako da dođete do njih po vrlo povoljnim cenama.

Dnevna soba neka odražava tvoju ličnost

Svakako možemo reći da dnevna soba predstavlja središnji deo svakog doma. U njoj provodimo puno vremena, družimo se sa prijateljima i opuštamo sa porodicom nakon napornog radnog dana. Glavna misao vodilja prilikom renoviranja dnevne sobe neka vam bude udobnost, a iz istog razloga ni ne preporučujemo preteranu štednju kod kupovine sedećih garnitura i fotelja. Sav ostali nameštaj možete da kupite pojedinačno i da prilagodite svakoj sezoni. U 2019. posebno su u trendu dodaci nameštaju kojima se može izraziti vlastiti stil pojedinca bilo da se radi o okrugom klub stočiću skandinavskog stila , retro komoda u zemljanim tonovima koja će privući pogled svakog posetioca ili minimalistički dnevni regal koji zauzima centralno mesto dnevne sobe.

Spavaća soba već dugo nije samo prostor za spavanje

Iako je za sve spavaće sobe ključna upravo funkcionalnost, trendovi u nameštanju spavaćih soba se već dugo pomeraju od klasičnih uzoraka. Prirodni izgled drva i načelno svetle prostore zamenjuju brojni materijali metalnog izgleda, mramor, zidne tapete upadljivih oblika i tamnije nijanse kućnog tekstila. Naglasak je i dalje na udobnosti jer spavaća soba mora da ispunjava sve uslove za odmor i kvalitetan san koji nam sa današnjim stilom života svima hronično nedostaje.

Najvažniji deo spavaće sobe je svakako udoban i kvalitetan krevet – i posebnu pažnju vredi posvetiti izboru kreveta, podnice i kvalitetnog dušeka. Osim udobnosti, krevet treba da ponudi i atraktivan izgled koji se može postići inovativnim dizajnom, prirodnim materijalima prijatnim na dodir te ove godine posebno modernim upečatljivim uzglavljem kreveta. Prilikom renoviranja spavaće sobe možete da se odlučite za kupovinu kompleta nameštaja za spavaću sobu ili se poigrati i kombinovati različite serije i komade nameštaja – od garderobera preko komoda, noćnih ormarića, kreveta i drugog nameštaja.

Održavanje praktičnosti u kuhinji i trpezariji

Kompletno renoviranje kuhinje obično usledi prilikom useljenja u novi stan ili kada staru kuhinju zaista nagrize zub vremena, a prilikom kupovine nove kuhinje ili novih kuhinjskih elemenata obično se vodimo idejama praktičnosti i kvalitetne izrade. Pri tome su najčešći oni materijali i dizajn koji odiše bezvremenskim izgledom i dugotrajnom kvalitetom. Raspored kuhinjskih elemenata, razvrstavanje posuđa, različitih kuhinjskih uređaja i aparata, kuhinjske slavine i sudopera i drugog kuhinjskog pribora prilagođavamo našim individualnim potrebama. Kod planiranja kuhinje veliku ulogu igraju naše svakodnevne navike, ali i broj članova domaćinstva, jer na primer porodica sa decom ima potpuno drugačije navike i potrebe u kuhinji od starijeg bračnog para ili osobe koja živi sama zato i tome treba prilagoditi raspored elemenata, veličinu i organizaciju kuhinje.

Trendovi u uređenju kuhinja u 2019 odražavaju se pre svega u izboru drveta kao glavnog materijala kuhinjskih elemenata, crvenih tonova i dramatičnih geometrijskih oblika na zidovima. Takvi trenovi se odnose i na uređenje trpezarije koje su u 2019 u živim bojama, ukrašene mramornim ili metalnim dodacima sa masivnim i kvalitetnim trpezarijskim stolovima i neujednačenim stolicama različitih setova

Hrabri noviteti u obnovi kupatila

Već dugo vremena kupatila nemaju samo svoju osnovnu ulogu već u našim domovima predstavljaju i mesto opuštanja, odmora i estetskog izražavanja. Eksperimentisanje materijalima u kupatila je unelo jednu potpuno novu dimenziju uređenja, a ove godine posebno popularni materijali kod uređenja kupatila su mramor, drvo i metalni dodaci.

Kod izbora kompleta za kupatilo, ormarića i galanterije često koristimo neobične i zaobljene oblike, minimalistički dizajn i kombinaciju različitih nijansi boja. Ako tome dodamo i zanimljive biljke, pločice sa geometrijskim oblicima i neuobičajen plafon sasvim sigurno možemo utvrditi da smo stvorili pravu umetnost u prostoru.

Savršena soba kroz dečije oči

Dečija soba nije samo mesto za odmor, već predstavlja i dečije kraljevstvo za druženje, igranje, beg od roditelja, učenje i razvoj kreativnih ideja. Kreativnost je posebno poželjna kada je reč o opremanju i uređenju dečje sobe, a preporuka je uvek ta da koliko god je moguće i svoje dete uključite u planiranje i izbor novog nameštaja i drugih dodataka koji će krasiti dečiju sobu. Izboru dečijeg kreveta treba da posvetite posebnu pažnju jer mora da bude ne samo udobna nego i primerena visini i starosti deteta, a osim kreveta treba da odaberete i odgovarajući ormar i radni sto. Prilikom kupovine nameštaja treba da imate na umu da će potrebe deteta rasti zajedno sa njim pa ostavite dovoljno prostora za naknadnu kupovnu potrebnih stvari i dodatne opreme.

Jednostavno pretraživanje baštenskog nameštaja

Čak i ako ne planirate u skorije vreme da renovirate svoj dom, nikako nemojte da propustite sezonsku ponudu baštenskog nameštaja koju možete jednostavno i brzo da pregledate u web prodavnicama. Ove godine će u bašti posebno u trendu biti udoban nameštaj izrađen od izdržljivih materijala i to svetlih tonova i retro oblika.

Pre svake kupovine nameštaja svakako posetite Idealno.rs koji vam omogućuje jednostavno pretraživanje više od 35.0000 komada nameštaja i 525 brendova u čak 67 web prodavnica. Pre kupovine nameštaja jednostavno izaberite željenu kategoriju, iskoristite filtere za preciznije pretrage proizvoda i uporedite pojedine ponude i cene proizvoda u više različitih prodavnica. Pretraživanje na Idealno.rs štedi vam vreme i novac, a pri tome brine i za vašu sigurnost na internetu jer vam među prikazanim proizvodima prikazuje isključivo ponude proverenih i pouzdanih web prodavnica.

Na portalu Idealno.rs su objavljeni i novi aktualni katalozi i leci svih većih prodavnica i omiljenih prodavaca. Svakako ih iskoristite i na jednom mestu proverite sve aktualne kataloge i akcijske cene i uštedite svoje vreme i novac – zahvaljujući digitalnim katalozima sve važne informacije su vam na raspolaganju u svakom trenutku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare