I organska torba čuva životnu sredinu: Poklon za najoriginalniji komentar

Zemlja je jedina planeta na kojoj je, bar za sada, moguć život i zato je pravi čas i krajnje vreme da se, savetuju stručnjaci, pozabavimo kvalitetom života i brigom za zaštitu životne sredine. Uništavanje naše "jedine kuće" otišlo je predaleko i sada moramo, poručuju oni, da joj se odužimo i počnemo da je štitimo.

Četvrtak, 18.04.2019.

09:57

Izvor: PR

I organska torba čuva životnu sredinu: Poklon za najoriginalniji komentar
Foto: Depositphotos.com

Podeli:

Zaštita životne sredine podrazumeva skup različitih mera kojima će se sprečiti njeno dalje ugrožavanje kako bi se očuvala biološka ravnoteža.

Svako od nas može da doprinese zaštiti životne sredine, bilo da se odluči za reciklažu, korišćenje prirodne kozmetike, prirodnih materijala....

Kada je reč prirodnim materijalima, sve više ljudi se odlučuje za organski pamuk.

Da li znate šta je organski pamuk?

Ovaj materijal je mekan, prija koži, ima hipoalergensko dejstvo i ne zagađuje okolinu. Organski pamuk ostavlja pet puta manje otpadnih voda od konvencionalnog uzgoja.

*ALT

On je proizveden od biljke koja nije genetski modifikovana, uzgojena je bez upotrebe hemikalija, odnosno veštačkog đubriva i pesticida. Zemlja na kojoj raste organski pamuk je čista. Ova zemlja, naime, tri godine se "čistila" od veštačkih supstanci.

U modnoj industriji organski pamuk ima široku primenu - koristi se od štapića za uši, preko pravljenja peškira i posteljina, igračaka, pelena, pa do gardarobe.

Kupovinom proizvoda od organskog pamuka ne samo što dobijate prijatan i koristan modni detalj, već doprinosite očuvanju životne sredine.

Za čitaoce Super žene "dm" je pripremio poklone. Neophodno je da u komentaru na ovaj tekst napišete šta biste sve nosili u torbi od organskog pamuka. Najoriginalnijhih 20 komentara biće nagrađeni "dm" torbom. Neophodno je da u formi za komentar ostavite vaš imejl.

Srećno!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.