Novo iz "Pčelice": Knjge "Kad si meta puberteta" - priručnici za tinejdžere

Izdavačka kuća Pčelica se potrudila da napravi iskorak u odnosu na dostupne tinejdžerske priručnike, koji su često banalni, nestručni, neozbiljni i uglavnom prevodi strane literature iz ove oblasti.

Vesti |
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Čitaocima koji su se prvi javili poklonili smo dve knjige. Hvala što nas čitate!

Nedostatak ozbiljne, a u isto vreme zabavne i poučne literature za tinejdžere na našem tržištu Pčelica je popunila knjigama Kad si meta puberteta – samo za devojčice i Kad si meta puberteta – samo za dečake, autorke Nikolete Novak i ilustratora Tihomira Čelanovića.

Knjige Kad si meta puberteta predstavljaju priručnike pisane na tinejdžerima blizak način s ciljem da im pomognu u rešavanju tipičnih pubertetlijskih problema.

U obe knjige su obuhvaćeni problemi koji se tiču fizičkih promena u pubertetu, lične higijene, problema međuljudskih odnosa kako sa vršnjacima tako i problema koji nastaju kao posledica generacijskog nerazumevanja, zatim obe knjige se bave nezaobilaznom temom tinejdžerske ljubavi, školskih problema, interesovanja i problema svakodnevnog tinejdžerskog života. Razlika između ove dve knjige – za devojčice i za dečake – tiče se tema koje su definisane i uslovljene polom.

Autorka Nikoleta Novak se znalački, sa iskustvom majke tinejdžerki i pisca za decu, posvetila pisanju ovih knjiga. Nepretenciozno, zabavno i duhovito, a u isto vreme stručno, autorka rasvetljava mnoge tabu teme puberteta i daje jasne savete za postupanje u određenim problematičnim situacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 2 sledeca idi na stranu