Pet godina zajedničke kampanje: Lindex i kupci udruženi u borbi protiv raka dojke

Ovog oktobra Lindex Srbija obeležava pet godina od pokretanja kampanje PINK, koja za cilj ima borbu protiv karcinoma dojke. Tim povodom održana je panel diskusija na kojoj je predstavljeno šta je zajednički učinjeno u protekle četiri godine i kako je brend Lindex doprineo ovoj borbi.

Petak, 11.10.2019.

12:44

Izvor: PR

Pet godina zajedničke kampanje: Lindex i kupci udruženi u borbi protiv raka dojke
Foto: Promo

Podeli:

I ove godine, u periodu od 11. do 24. oktobra, Lindex će donirati 10 posto prihoda od prodaje kompletnog asortimana sa odeljenja Veš i Žene Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

Na događaju koji je organizovan u Rezidenciji Ambasadora Švedske, u panelu su učestvovali Nj.E. Jan Lundin, ambasador Švedske u Srbiji, dr Srđan Nikolić, direktor Klinike za onkološku hirurgiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, dr Petar Radlović, načelnik ginekologije Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije i Jelena Zorica Živkov, brend menadžerka Lindex-a u Srbiji.

"Nakon dosadašnjih uspešnih Lindex Pink donatorskih kampanja, sa velikim ponosom možemo da kažemo da smo ostvarili pozitivan pomak i da su naše aktivnosti, zajedno sa posvećenim kupcima, donele dobre rezultate. Snažnom medijskom kampanjom doprineli smo široj medijskoj vidljivosti teme oboljevanja od karcinoma dojke i to je rezultiralo većim brojem preventivnih pregleda što su potvrdili predstavnici Instituta na današnjem panelu. Ohrabreni dosadašnjim rezultatima nastavićemo da idemo dalje u ovom velikom cilju", izjavila je Jelena Zorica Živkov, brend menadžerka u kompaniji Triple Jump Group, franšiznog partnera Lindex-a u Srbiji.

*ALT

Na panelu su sumirani rezultati dosadašnjih Lindex Pink kampanja:

Predstavnici Instituta preneli su svoje utiske da, između ostalog snažna kampanja iz godine u godinu svakako doprinosi jačanju svesti i samim tim većem broju preventivnih pregleda. Stručnjaci u ovoj oblasti su izneli ohrabrujuće podatke o povećanom broju slučajeva otkrivanja oboljenja u početnoj fazi.

Do sada su donatorskim Lindex Pink kampanjama prikupljena novčana sredstva kojima je učinjeno da se uslovi lečenja na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije poboljšaju: adaptirane su prostorije koje koriste pacijenti na Klinici onkološke hirurgije, nabavljeni su elektrohirurški generator i medicinska oprema.

Doprinos još široj medijskoj vidljivosti teme oboljevanja od raka i dodatni medijski prostor za lekare sa Instituta za onkologiju i radiologiju, koji je iskorišćen za edukaciju javnosti i informisanje o temi.

Do najšire javnosti je preneta jasna poruka da je prevencija ključ borbe protiv karcinoma dojke.

Partnerstvo sa Institutom za onkologiju i radiologiju Srbije pretvoreno je u tradiciju.

Sve što se radi u Lindex-u, radi se za žene, ali i za buduće generacije koje dolaze pridržavajući se osnovnih principa održivog razvoja. Transparentno poslovanje je ključ uspeha kompanije Lindex i zasnovano je na tri oblasti delovanja - osnaživanju žena, preduzimanju akcija za očuvanje prirode i poštovanju ljudskih prava.

Na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije rade najveći stručnjaci za tu oblast medicine u zemlji. Oni su na panelu istakli važnost podrške u poboljšanju uslova u ovoj ustanovi i važnost podrške ženama u borbi protiv raka dojke koja se može izraziti na mnogo načina: kroz ulaganje u lečenje i istraživanje bolesti, ali i kroz razumevanje i saosećanje, poručujući obolelima da nisu same i da smo tu da pružimo podršku.

Ambasador Nj.E. Jan Lundin je govorio o razlozima iz kojih snažno podržava kampanju, deleći informacije iz Švedske, kao odličnog primera društva koje je upravo medijskim kampanjama ostvarilo trenutni nivo u kome se kancer otkriva u najranijoj fazi, kada je bolest potpuno izlečiva.

Više informacija o PINK kampanji i na koji način se u nju možete uključiti pogledajte na sajtu brenda Lindex.rs, kao i na Facebook i Instagram profilima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare