Dojenje je važno, i zato beba bira gde

Dojenje je najprirodniji čin kojim beba dobija najbolju moguću hranu za nju i ono stvara neraskidivu vezu između mame i bebe.

Četvrtak, 01.04.2021.

14:30

Izvor: PR

Dojenje je važno, i zato beba bira gde
Foto: Pixel-Shot/Shutterstock

Podeli:

Iako ovo samo po sebi zvuči neverovatno, prava magija je u tome što mamin organizam u svakom trenutku zna šta je bebi neophodno od vitamina i minerala, tako da mleko postaje idealna kombinacija hranljivih materija za njen zdrav rast i razvoj.

Upravo zato, mame bi trebalo da doje svoje bebe kad god i gde god da se nalaze, ali to često odlažu usled činjenice da nemaju adekvatnu podršku od strane društva. Kako bi ohrabrila mame da doje u javnosti i pružila im podršku, ROSA voda je pokrenula inicijativu "Beba bira gde" i tokom prošle godine postavila 21 klupu za dojenje širom Srbije. Zahvaljujući njima, mame su i međusobno pružale podršku i delile svoje fotografije kako doje na društvenim mrežama, na šta je i šira zajednica pozitivno reagovala.

Ova godina donosi nastavak inicijative "Beba bira gde", jer dojenje je ono što je zaista važno. Zato će u gradovima širom države biti postavljen ROSA kutak za dojenje, specijalno dizajniran da ispuni sve potrebe mama i beba, kako bi imale pun komfor i sigurnost tokom podoja. Osim što će moći da se opuste dok hrane svoju bebu, mame će moći i da je presvuku na specijalnom mestu za to, ali i da u prijatnom ambijentu uživaju u lepom vremenu. Za opremanje ovih kutaka izdvajaće se dinar od svake prodate boce ROSA vode od 1.5l, tako da će njihovo postavljanje biti produkt zajedničkog ulaganja društva.

Ovakva podrška od strane ROSA vode umnogome će pomoći mamama da slobodno doje u javnosti, a verujemo da će podstaći i druge da se ovoj podršci priključe, jer samo beba bira gde!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare