Fit Mama savetuje: Za zdravija jela neophodni su dobri kuhinjski aparati

Marina Ilić, svojim pratiocima poznata kao @marinafitmama, po profesiji je inženjer geodezije, ali i sertifikovani fitnes trener spec. za korektivne vežbe tokom trudnoće i nakon porođaja. Svoj hobi – fitnes, Marina je takoreći pretvorila u svoju profesiju.

Ponedeljak, 28.02.2022.

15:58

Izvor: B92

Fit Mama savetuje: Za zdravija jela neophodni su dobri kuhinjski aparati
Foto: Promo

Podeli:

Veliki broj pratilaca na Instagramu svakodnevno koristi njene savete i kada je reč o zdravim obrocima koje sprema svojoj porodici i kada je reč o vežbama koje joj pomažu da izgleda lepo i bude zdrava. Njene vežbe za period pre, za vreme i nakon trudnoće mnogim damama su pomogle da se vrate u formu. Marina je nedavno preuredila svoju kuhinju tako da joj je sada mnogo lakše da u njoj sprema zdrava i brza jela za svoju porodicu.

Opiši nam tvoju kuhinju u tri reči?

"Funkcionalna, lepa i raspevana!"

Šta ti je bio najveći izazov pri opremanju kuhinje? Kako si birala aparate? Na šta si obraćala posebnu pažnju?

"Najveći izazov mi je bio dobar raspored. Kada sam došla do pravog rešenja, ostali delovi slagalice su se sami složili. Kod aparata mi je pored dizajna važno da imaju dobre funkcije, da su praktični za korišćenje i jednostavni za čišćenje. Sve to mi je omogućila Beko ugradna tehnika. Teleskopski klizači koje ima „Beko“ rerna koju sam izabrala, uz pomoć kojih vrlo lako i bezbedno mogu da izvadim jelo iz rerne je odlična opcija. Grill funkcija i piroliza su opcije koje su mi kod rerne bile veoma važne. Zone na indukcionoj ploči koje mi omogućavaju da istovremeno kuvam više jela u posudama različitog oblika takođe je opcija koja me je oduševila".

Foto: Promo

Veliki kapacitet ventilacije kod Beko aspiratora, svetla i lako dostupni filteri za čišćenje, čine da više uživam u svakodnevnom pripremanju obroka.

Koji je kuhinjski aparat tebi omiljeni i zašto?

"Moj omiljeni uređaj u kuhinji je frižider. I tu je 'Beko' tačno 'znao' šta mi treba! Volim što ima posebne fioke, u jednoj čuvam mlečne i mesne proizvode, a u drugoj voće i povrće. Temperatura i vlažnost je podešena baš tako da svaka od namirnica duže ostaje sveža. Radije odlazim u jednu veću nabavku, znam da će zbog plavog svetla moje voće i povrće ostati sveže veoma dugo".

Kada si shvatila da tvoj hobi može da postane tvoj posao?

"Ma šta mi se dešavalo u životu, bilo dobro ili loše, ja sam se okretala fitnesu. Majčinstvo je trenutak koji je pomerio moje granice, kada sam shvatila da mnogo toga mogu samo ako to želim".

Foto: Promo

Koje jelo uvek rado pripremaš?

"Palačinke! Od malena sam maštala kako će neke slatke okice da traže da im spremim palačinke. Sada kada se to dogodi, rado sve drugo ostavljam i spremam palačinke samo za njih. To je kad nas u porodici ritual".

Podeli sa nama jedan od tvojih omiljenih recepata:

"Ovseni kolač uvek rado spremam".

Potrebno vam je:

2 šolje ključale vode

2 šolje ovsenih pahuljica

2 jaja

2 banane

3-4 kašike meda

4 kašike chia semenki

1 kašika badem listića

3 kašičiće cimeta

1 šolja borovnica

0.4l mleka

Potopite pahuljice u ključalu vodu i ostavite 15 minuta da odstoje. Za to vreme izblendajte 2 banane, zatim dodajte jaja i med. Sjedinite sa pahuljicama i dodajte ostale sastojke. Nakon toga smesu izlijte u pleh na pek papir i pecite u rerni 30 minuta na 180 stepeni. Kada je pečeno, ostavite desetak minuta da se stegne, a zatim isecite. Sjajno je što ovaj kolač može da se jede dok je vruć, a opet ukusan je i kada se ohladi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare