Doniraj i Daj snagu

Izrada perika od prirodne kose za žene koje prolaze kroz hemioterapiju, jedan je od glavnih ciljeva kampanje Daj snagu, koja već četiri godine ističe važnost podrške i pruža direktnu pomoć ženama kojima je to potrebno. Zahvaljujući plemenitosti građana i građanki koji su učestvovali u dosadašnjim akcijama, napravljeno je više od 50perika.

Četvrtak, 31.03.2022.

14:28

Izvor: PR

Doniraj i Daj snagu
Foto: Nebojša Babiæ

Podeli:

Kampanja Daj snagu četvrtu godinu zaredom podržava i ohrabruje žene koje su uspešno prebrodile proces hemioterapije

Tokom trajanja kampanje, pomoć ženama koje su u borbi protiv raka izgubile kosu, pružile su i brojne poznate i uticajne ličnosti – Jelena Gavrilović, Lena Kovačević, Milica Jevtić, Dunja Jovanić, Milan Maglov, Tamara Ćosić i mnogi drugi.Samoinicijativno, inspirisane kampanjom, kosu su donirale i pevačicaSara Jovanović, kao i Janka Budimir, fitnes instruktorka i influenserka.

Ženski centar Milica,koji brine o velikom broju korisnica, predano ulazi i u novi talas donacija uz očekivanja da će odziv ove godine biti još veći.

"Daj snagu su pokrenuli brend Pantene i naše udruženje, uz podrškukompanije Delez Srbija. Cilj je da se prikupe sredstva za izradu perika od prirodne kose, za sve žene koje su tokom hemioterapije izgubile svoju. Oni koji nisu u prilici da doniraju kosu, u najbližim Maxi, Mega Maxi, Tempo ili Shop&Go prodavnicama mogu kupiti bilo koji Pantene proizvod – čime se sredstva alocirajuza izradu perika, dok je moguća i direktna uplata na namenski račun našeg Centra", rekla je Vesna Bondžić i potom istakla važnost kontinuiteta ove kampanje.

*ALT

"Ova kampanja je samo jedna od divnih stvari koju možemo da učinimo za njih. To je i jedan od načina da pokažemo ženama da nisu same, da postoji neko ko misli na njih i šalje im snagu kako bi izdržale i izašle kao pobednice", zaključila je predsednica Udruženja.

Za izradu jedne perike potrebno je 250-400 grama kose, u zavisnosti od dužine i kvaliteta, dok minimalna dužina šišane kose mora iznositi 30 cm. Do sada je prikupljeno oko 100 kg kose, ali kada se u obzir uzmu sve pojedinosti za pravilnu izradu perika, te da je moguće iskoristiti samo dlaku koja je u potpunosti zdrava i pravilno ošišana, ovaj poziv je i dalje izrazito važan.

Podsećamo da je podršku moguće pružiti doniranjem kose, ali i kupovinom Pantene proizvoda u bilo kojoj prodavnici kompanije Delez,ili direktnom uplatom na žiro račun Ženskog centra Milica: 105-710528-20 AIK Banka.

Zvanični pravilnik kampanje dostupan je na LINKU.

O Ženskom centru Milica

*ALT

Udruženje građana Ženski centar Milica iz Vrnjačke Banje je humanitarno, dobrovoljno, nevladino i neprofitno udruženje osnovano 2010. godine radi unapređenja položaja i kvaliteta života i zdravlja žena. Misija udruženja je pružanje iskustveno-psihološke podrške obolelima od karcinoma i njihovim porodicama i pomoć pri prevazilaženju problema sa kojima se suočavaju oboleli tokom lečenja, kao i edukacija stanovništva o važnosti prevencije i rane dijagnostike u borbi protiv karcinoma, borba za kvalitetniju prevenciju i lečenje, kao i život dostojan čoveka posle dijagnoze. Ženski centar Milica je Nacionalno udruženje za borbu protiv raka dojke i ginekoloških karcinoma, dok je istovremeno i član organizacije ENGAGE – Evropskog udruženja za ginekološki karcinom, sa predstavnicima u Republičkoj stručnoj komisiji za podršku pacijentima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare