MAARIF škole u TOP 5 najvećih u svetu

Za samo 6 godina od osnivanja, Internacionalni Maarif Obrazovni Sistem otvorio je vrata svoje 433 škole, u 51 zemlji širom sveta, za oko 50.000 učenika, i time se svrstao u TOP 5 najvećih globalnih mreža škola, pored onih iz Francuske, Nemačke, Velike Britanije i Kine. Maarif je postao svetski brend u obrazovanju koji uliva poverenje.

Ponedeljak, 12.09.2022.

10:00

Izvor: B92

MAARIF škole u TOP 5 najvećih u svetu

Podeli:

Osnovan pod pokroviteljstvom turske državne fondacije, Internacionalni Maarif Obrazovni Sistem pruža formalno i neformalno obrazovanje deci od vrtićkog do visokoškolskog uzrasta. Predstavljajući korak više u obrazovanju, Maarif prilagođava svoje nastavne planove i programe, metode učenja i opremljenost ustanova uzimajući u obzir potrebe i zahteve lokalnog stanovništva i zemlje domaćina. Svoje učenike podstiče na kritičko razmišljanje, kreativnost i radoznalost, omogućavajući im potpuni intelektualni, emocionalni, socijalni, moralni i fizički razvoj, pripremajući ih tako za uspešnu budućnost.

*ALT

Vizija Internacionalnog Maarif Obrazovnog Sistema je da postane pionirska institucija koja edukuje generacije koje će svoje znanje i mudrost koristiti za mir i dobrobit čovečanstva. Osnovne vrednosti koje neguje su: poverenje, saradnja, solidarnost, transparentnost, kompetentnost, poštovanje lokalnih vrednosti i univerzalnost.

Maarif škole nastoje da svakom učeniku pruže pažnju – jer je svaki učenik poseban i potrebno mu je priznanje kako bi stekao samopouzdanje i zdravu sliku o sebi; potom naklonost – jer su ljubav i poverenje temelji značajne povezanosti učitelja i učenika; a istovremeno i napredak – jer je svaki učenik željan uspeha. Dužnost i misija zaposlenih u Maarif školama je da uoče potencijal i potrebe svakog svog učenika i omoguće mu da razvije svoj puni potencijal.

Da bi se osiguralo da učenici budu potpuno pripremljeni za sve izazove 21. veka, nastavni planovi i programi škole se kontinuirano upotpunjuju na svim obrazovnim nivoima sadržajima kao što su: robotika, informaciona i medijska pismenost, ekologija, borilačke veštine, govorništvo. Pa tako Maarif u svom obrazovnom sistemu ima naučne i kulturne centre, biblioteke, laboratorije, umetničke i sportske objekte, kao i studentske domove. Maarif škole imaju moderno opremljene objekte visoko-tehnoloških standarda, kao i posebno izgrađene i dizajnirane prostorije koje odgovaraju potrebama i sasvim male dece.

*ALT

Iako mlad obrazovni sistem, Maarif škole su u nekim zemljama izabrane za „Škole godine“, njeni učenici osvajaju nagrade na turnirima širom sveta, na takmičenjima iz oblasti tehničkih i društvenih nauka i na Olimpijadi, takođe postižu i visok uspeh na prijemnim ispitima za srednje škole i fakultete.

Zahvaljujući finansiranju od strane turske državne fondacije, naknade za školarine Maarif obrazovnog sistema su znatno pristupačnije u odnosu na druge međunarodne škole najvišeg nivoa. Sa ciljem da pruži najkvalitetnije obrazovanje što većem broju dece širom sveta, Maarif nudi stipendije i materijalnu podršku za sve nivoe obrazovanja, od predškolskog do univerziteta.

MAARIF znači obrazovanje. Bolje obrazovanje za bolju budućnost!

Za više informacija posetite www.maarif.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare