Male tajne svežeg izgleda lica

Podočnjaci, umor, bore, nedostatak hidratacije. Ma sve je na spisku problema kada je izgled kože na licu u pitanju. Kako se rešiti svega toga i licu podariti svež izgled? Jednostavno, uz pomoć malih tajni koje doprinose lepoti.

Sreda, 30.11.2022.

12:58

Izvor: B92

Male tajne svežeg izgleda lica
Foto: pexels

Podeli:

Negovane usne upotpunjuju svačiji izgled

Veoma važan deo lica svakako su usne. Usnama se govori, prenose se poruke kako verbalne tako i neverbalne. Usnama se dodiruje, šapuće….Jednom rečju usne imaju veoma važne uloge, a ujedno su i najosetljiviji predeo lica i zato ih treba negovati.

Izložene su direktnom uticaju raznih faktora iz spoljašnje sredine, usled čega se brzo izgubi Ph vrednost i dolazi do isušivanja. Posledica suvih usana su svakako ispucale usne kojie osim što nisu lepe na izgled, stvaraju tegobe poput bola i ljuštenja. Sve ukupno deluje kao da nedostaje svaki vid nege i kao da organizam nešto poručuje putem tih simptoma.

Ono što je svakako dobra vest jeste da nega usana nije komplikovana. Ukoliko je problem isključivo u suvoći i nedostatku hidratacije usana, to se rešava redovnim nanošenjem balzama koji će doprineti hidrataciji. Kod ozbiljnijih problema neophodno je posetiti dermatologa radi primene odgovarajuće terapije.

Vizuelni efekat mogu narušiti i bore oko usana, čija se pojava očekuje nakon izvesnih godina i neadekvatnog načina života. Iako se problem sa borama može rešiti ili barem umanjiti, za uspeh je potrebno malo više truda kao i finansijskih sredstava. Zato je preventiva u vidu odgovarajuće nege, najbolje rešenje za svež izgled usana.

Podočnjaci ne doprinose svežini

Najveći neprijatelji svežeg izgleda lica sigurno su podočnjaci. Kod nekih ljudi podočnjaci su sastavni deo svakodnevnice i jednostavno ih se teško rešavaju šta god uradili. Uzrok tome je u genetskoj predispoziciji za ovu pojavu, u konstantnom umoru, nedostatku sna, lošijoj cirkulaciji ili nezdravim navikama koje se svakodnevno praktikuju.

U zavisnosti od uzroka, pristupa se rešavanju ovog problema i na taj način licu vraća svežina. Dakle, ko je nenaspavan i umoran rešenje je jednostavno: neophodno je postaviti čvrste granice poslu i obavezama, a telu pokloniti dovoljno odmora i sna. Kada je stil života u pitanju važno je uneti zdrave navike koje podrazumevaju zdravu ishranu, dovoljno tečnosti, kao i izbegavanje sunčevih zraka bez odgovarajuće zaštite. Kada je uzrok podočnjaka ozbiljnije prirode, tada je neophodno posetiti dermatologa ili primeniti odgovarajuću terapiju. Neizostavni koraci u nezi kože lica

Kada se govori o nezi kože na licu, uglavnom se misli na kreme i eventualno preparate za čišćenje lica i skidanje šminke.

Međutim za adekvatnu negu to nije dovoljno. Nega kože lica je mnogo više od samog nanošenja kreme. Pre tog finala kožu je potrebno prirpremiti za kremu. To podrazumeva umivanje odgovarajućim preparatima, skidanje šminke, čišćenje lica, piling. Naravno da se ne radi uvek sve odjednom, ali je ovo podsećanje na važne segmente.

Ono što je često neopravdano izostavljeno svakako su maske za lice. Primenom odgovarajuće maske, koži se može vratiti hidriranost, svežina, a ujedno i čistoća.

Koju masku kupiti i koliko je često koristiti zavisi od mnogih faktora. Pre svega od tipa kože i problema sa kojima se koža lica bori. Zatim se vodi računa o tome koje je godišnje doba i koju svrhu maska treba da ispuni. Preparati za lice se ne kupuju napamet već vrlo promišljeno, a poželjno bi bilo i u dogovoru sa dermatologom ili drugim stručnim licem. Maske za lice nisu skupa investicija, a uz malo truda i pravilan izbor, koža na licu može ponovo zasijati punim sjajem.

"Teška" šminka ne doprinosi svežini lica

Da bi lice izgledalo lepo i sveže važna je nega. Međutim žene svakodnevno pribegavaju i šminkanju kako bi ulepšale i upotpunile svoj izgled.

Šminka je OK, ukoliko je kvalitetna i adekvatno naneta na lice. Pod tim se pre svega misli na izbor odgovarajuće nijanse pudera i ostalih boja koje se nađu na kapcima ili usnama. Za sve to je potrebno malo predznanja koje nažalost nemaju svi. Zato se greške u šminkanju često dešavaju i to za rezultat ima narušen čitav izgled lica, bez obzira na kvalitet kože ispod šminke.

Ono što stručnjaci savetuju jeste da se vodi računa o izboru proizvoda. Bolje je dati malo više novca za kvalitetniju šminku, nego jeftinijim preparatima narušiti kvalitet kože. Isto tako se ne preporučuje nanošenje debelih slojeva pudera koji dovode do efekta maske pa koža deluje kao da je prljava. Ako se sve ove greške začine i ekstravagantnijim nijansama senke ili karmina onda je efekat propasti potpun. Tu više nema ni naznake od svežine. Zato kod šminkanja često važi pravilo da je manje ipak više, barem kada je svakodnevni make up u pitanju. Šta poručuje izgled lica?

Možda zvuči čudno, ali i izgled lica može poslati brojne poruke. Dovoljno je pogledati nečije lice i doneti zaključke o zdravstvenom stanju, životnim i higijenskim navikama.

Lepo lice sigurno šalje i lepu poruku. Govori o tome koliko se pažnje posvećuje nezi kože, ali i praktikovanju zdravog načina života.

Sa druge strane lice može odati i neprospavane noći, brigu, ali i zdravstvene probleme. Zato je važno ljude gledati u oči koje krase svačije lice. Tu se kriju mnoge poruke koje nisu pretočene u reči, a vrlo često su ključne.

Izgledati sveže nije teško. Tajni više nema i zato svako lice može biti lepo i negovano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare