Neka vaše lice sija lepotom - mali saveti o nezi

Prvi jutarnji susret obično imate sa sobom: dočekuje vas vaše lice u ogledalu! Kako je tada divan osećaj ako vas to lice pozdravi zdravljem i lepotom. Zato vodite računa, čuvajte zdravlje i negujte lice.

Utorak, 21.03.2023.

12:17

Izvor: B92

Neka vaše lice sija lepotom - mali saveti o nezi
Foto: fizkes/shutterstock

Podeli:

Ono je izvor vašeg dobrog osećaja i raspoloženja, ono vas predstavlja drugima, u njemu oni vide vašu unutrašnju sigurnost, samopouzdanje, duševnu radost kojom hrabrite i jačate sebe da pobeđujete brojna iskušenja tokom jednog i svakog dana. OkolnosD svakodnevnog života uDču da se organizam zamara, da se umor vidi i na vašem licu, ali ne brinite. Mislite poziDvno, živite zdravo i uz negu lica uvek će vaša unutrašnja lepota biD vidljiva i u ogledalu i u očima drugih.

Potražite najbolji kolagen na tržištu

Jedna od tajni za očuvanje lepote je korišćenje kolagena za negu lica. Taj protein je prisutan u koži, ali kako brojite godine tako se i prirodna proizvodnja kolagena u telu smanjuje, pa na licu primećujete neke tanke izdajnike mladosD, fine linije koje prete da postanu bore, a vremenom će opusDD i lice. Zato nemojte štedeD, potražite najbolji kolagen na tržištu i negujte lice, jer on ima važnu ulogu u održavanju strukture, elasDčnosD i hidratacije kože. Kolagen pomaže da povećate nivo ovog proteina u koži, da poboljšate njeno zdravlje i izgled. Kolagen pomaže da se koža napuni, da malo ispegla one fine linije, pa i već vidljive bore. Održava elasDčnost kože i tako sprečava njeno opuštanje. Poboljšava hidrataciju kože i čini je čvršćom, punijom i sjajnijom. I šta vam treba više. Sa kolagenom uspevate da manje brojite godine, jer one nisu presudne za vaš prijatan izgled. A svako doba nosi svoju prirodnost, pa tako i mladost i neka kasnija doba imaju svoju lepotu i privlačnost.

Botoks lica za produženu mladost

Imajte u vidu razliku - kolagen je prevenDva i negom kože pomaže da bude zdrava i lepa, a botoks je već intervencija. To je lek koji se ubrizgava u mišiće lica i pomaže da koža izgleda elasDčnije i samim Dm mladalački. Botoks deluje na mišiće lica tako što ublažava nervne impulse i smanjuje facijalne izraze koji izazivaju bore u mlađim godinama ili ih „uklanja“ u zrelijim. Njegova upotreba je bezbedna, ali je važno da to radi stručno lice sa iskustvom, dermatolog ili plasDčni hirurg. Ima i širu upotrebu u medicini i spada među korišćenije lekove u svetu. Botoks lica je veoma popularna intervencija, ima efekat u podmlađenom izgledu, ali treba imaD u vidu da nije trajno rešenje i vremenom se efekat gubi. Intervencija botoksa lica izvodi se ubrizgavanjem procenjene količine leka u ciljane mišiće lica. To izaziva otok i modrice pa je poželjno stavljaD led ili hladne obloge na deo lica gde je botoks ubrizgan. Nekoliko dana treba izbegavate trljanje lica, a onda možete uživaD u vašem mladalačkom izgledu.

Hormonski balans za zdravlje vaše kože

Nega lica je samo deo održavanja ukupnog zdravlja vaše kože, u čemu ključnu ulogu imaju hormoni. Ukoliko dolazi do nepoželjnih hormonskih promena u vašem organizmu to se može videD po nekoliko manifestacija i na vašoj koži. Mogu se pojaviD akne, tamne i ljuskave mrlje na licu, pojačano crvenilo, čak i psorijaza... Ukoliko su uzroci promena drugačiji, tome treba posveDD medicinsku pažnju. A za hormonsku ravnotežu i održavanje nivoa hormona pod kontrolom kako bi i vaša koža bila zdrava, opšta preporuka je zdrav način života, fizička akDvnost, uravnotežena ishrana i izbegavanje stresa. Dva su stanja organizma karakterisDčna za izgled vaše kože. Najviše je to starenje. Neizbežan životni proces sa kojim i nivoi naših hormona prirodno opadaju. Posledice su smanjenje proizvodnje kolagena i elasDna, od kojih najviše zavisi elasDčnost kože. A drugo karakterisDčno stanje je – trudnoća. Toliko toga se menja u organizmu žene, ali su to sve prirodni procesi, koje naravno treba praDD i držaD pod budnom medicinskom kontrolom sve do porođaja.

Sa 16. nedelja trudnoće kuca jedno novo srce

Četvrti mesec i drugo tromesečje su već odmakla trudnoća. I sve više prija. One propratne neprijatnosD, mučnina i povraćanje, polako prolaze, a 16. nedelja trudnoće je period kada se na ultrazvučnom pregledu već mogu čuD otkucaji srca vaše bebe. Ona raste i dugačka je između 10 i 13 cm, a teška oko 100 grama, otprilike je veličine avokada. I vi se osećate sve bolje, navikli ste se na vaše drugo stanje. Primećujete da vam je kosa bujnija, a koža sjajnija. Može se uočiD tamnjenje kože oko bradavica i tamna linija niz centar stomaka. I lice sija nekim novim sjajem iako ništa posebno ne činite. Mame koje su te sreće da primećuju ove lepe promene na koži mogu biD zahvalane kombinaciji faktora: povećanom protoku krvi i hormonima u tom blagoslovenom stanju. Od 16. nedelje trudnoće treba da prođu još oko 24 nedelje do porođaja.

Čuvajte se i redovno konrolišete!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare