Jedan virtuoz zna tajnu pravog uživanja: Evo zašto morate da pronađete vremena za dokolicu

Danas su zahtevi i očekivanja okoline - porodice, kolega ili pretpostavljenih, prijatelja ili poznanika - da uvek budemo spremni na nove izazove, na borbu za bolje i više, da smo samouvereni, pozitivni…

Utorak, 30.05.2023.

16:10

Izvor: B92

Jedan virtuoz zna tajnu pravog uživanja: Evo zašto morate da pronađete vremena za dokolicu
Foto: Promo

Podeli:

Da planiramo putovanja, da vežbamo, da idemo na meditacije, slušamo šta kaže naš lajfkouč, da izlazimo, zabavimo se, da kuvamo, jedemo zdravo … Čak je i opuštanje postalo napeto jer i to “moramo” inače “ne bismo izdržali tempo”… I, to je taj začarani krug iz koga danas, izgleda, umeju da izađu, ili u njega zapravo nikada nisu ni ušli – ItaIijani.

Il Dolce far Niente! Čuli ste verovatno ovu izreku, a u filmu “Jedi, voli, moli”, u sceni u berbernici, zgodni Italijan objašnjava Amerikanki koju igra Džulija Roberts, šta ova fraza znači u praksi: lepota dokolice, lepota u tome da ne radiš ništa. Da jednostavno staneš – da gledaš, recimo, u pčelu koja leti oko tvog stola, gledaš u nebo, livadu, prolaznike ukoliko si na trotoaru bučne ulice… Da se isključiš, da ne misliš ni na šta, da puniš baterije, da se lagano rukom javljaš poznaniku, da ga pozoveš da zajedno popijete kafu…

*ALT

Da, kafa je neizostavan sastojak IL Dolce far Niente stila života. To i jeste stil života, stil koji vam daje vremena za sve, koji vam govori da morate sebi da priuštite pauzu za uživanje uz omiljenu kafu.

Želite kratku, a jaku? Može. Duplu, tamnu, sa notom dima i kakaoa? Nikakav problem. Ili volite da dan započnete kafom u većoj šoljici, ali da je blaža, nežna, sa voćnim notama? Može i to… A ukoliko imate osećaj da vam jedna kafa nije dovoljna – ne brinite, stiže i kafa u količini koja je dovoljna za celo popodne. Jer neko ko misli na vas dok uživate u svojim trenucima dokolice pravi je virtuoz u pripremi kafe. O kome pričamo?

O novom sistemu za pripremu kafe VERTUO koji je na srpsko tržište doneo svetski poznati brend Nespresso, pionir sistema kafe u kapsulama. VERTUO uz pomoć inovativne Centrifusion™ tehnologije priprema kafu koja ima izuzetnu punoću ukusa, a njena kremasta tekstura sigurno će zadovoljiti i one sa najistančanijim ukusom. Inteligentni sistem ekstrakcije pruža neverovatno visok nivo preciznosti jer VERTUO aparat prepoznaje bar - kod na VERTUO kapsuli i u skladu s očitanim informacijama, prilagođava parametre kako bi pripremio najkvalitetniju kafu u željenoj dužini. Virtuozno, zar ne? Zato se zove VERTUO!

*ALT

A kada je reč o aromama – ne brinite. Od 35 različitih ukusa, koliko ih ima u VERTUO liniji, sigurno će i oni najizbirljiviji ljubitelji kafe biti zadovoljni. U četiri veličine kapsule nalaze se najbolje i najbrižljivije osmišljene mešavine kvalitetne Nespresso kafe koja garantuje uživanje u bogatom izboru aroma: od lešnika, kakaoa, voćnih nota, preko karamele, dima, drvenastih ili žitaričnih nota… Uživajte, VERTUO vam upravo to i pruža. VERTUO aparat i kapsule možete pronaći i na Nespresso web shopu, kao i u Nespresso buticima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare