Uređenje doma

Ovo nije njena svakodnevica: Ima šestoro dece, a kuća joj je kao iz kataloga

Ona je zaposlena majka, ima šestoro dece, a kuća joj je uvek čista i uredna, kao sa naslovne strane magazina. Zvuči kao naučna fantastika? Njen trik je: zaboravite na uspomene, beskorisne stvari i ono što vam treba samo ponekad. Deca će uživati ako im omogućite igru čišćenja.

Ponedeljak, 26.02.2018.

11:33

Izvor: Super žena

Ovo nije njena svakodnevica: Ima šestoro dece, a kuća joj je kao iz kataloga
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

U njihovom domu sto je uredno postavljen za vreme obroka, kuhinja je uredna i sve je "pod konac".

A u domu Kresele Karter živi šestoro dece i nijedeno još ne ide u školu. I to male, razrdagane, živahne...o čemu ona svakodnevno piše na svom blogu "Eight At Home".

Ovo su njeni konstruktivni saveti kako da i vaša kuća bude čista i uredna uprkos činjenici da imate decu.

Deca pomažu

Ona ne leti po kući i ne sprema za drugima, već živi po pravilu "deca pomažu".

"Slikamo, igramo se sa kockicama, deca imaju tonu različitih aktivnosti i zabavljaju se kako žele. Ali, znaju da kada završe moraju da raspreme nered za sobom", kaže Karter za "Daily Mail".

"Nisam ja gonič robova, ali deca imaju svoje obaveze i u većini slučajeva uživaju da rade po kući. Često pitaju da li treba pomoć i oko kuvanja, seckanja. To im pričinjava posebno zadovoljstvo u svakodnevnoj rutini", kaže.

A post shared by Krechelle (@eightathome) on

Redovno čišćenje

Ova mlada mama za sebe kaže da je nemilosrdna kod bacanja.

"Imam minimalno pokućstva, dovoljno pokrivača za svakog, imamo minimalno bespotrebnih stvari. Ništa ne gomilam i zato mi je i lakše da održavam red. Nemam ništa za svaki slučaj, nepozvane goste i slične situacije. Imamo samo ono što koristimo i što nam u tom trenutku treba", objasnila Karter uz napomenu da svaki član porodice ima pravo na jednu malu fioku u koju stavlja nepotrebne sitnice, drangulije.

A post shared by Krechelle (@eightathome) on

Jutarnja rutina

Svako jutro njena deca nameštaju krevet, a ona nikada ne izlazi iz kuće dok nije sve na svom mestu.

"Svako jutro oprem sudove i vratim ih na mesto. Sredim stolove, stolice, do 7.20 sve je spremno. Onda kreću pripreme za vrtić i izlazak iz kuće, a to je najkasnije u 8.20".

Veliko čišćenje

Jednom nedeljno Karter opere sve podove, očisti kupatila, promeni posteljinu i prebriše prašinu. Ne koristi često usisivač, jer često briše podove pošto deca prosipaju sve i svašta.

"Za mene je veliko čišćenje subotom i traje dva sata".

A post shared by Krechelle (@eightathome) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare