Ovo nije njena svakodnevica: Ima šestoro dece, a kuća joj je kao iz kataloga

Ona je zaposlena majka, ima šestoro dece, a kuća joj je uvek čista i uredna, kao sa naslovne strane magazina. Zvuči kao naučna fantastika? Njen trik je: zaboravite na uspomene, beskorisne stvari i ono što vam treba samo ponekad. Deca će uživati ako im omogućite igru čišćenja.

Praktični saveti | Super žena |
Podeli
Foto:Thinkstockphotos
Foto:Thinkstockphotos

U njihovom domu sto je uredno postavljen za vreme obroka, kuhinja je uredna i sve je "pod konac".

A u domu Kresele Karter živi šestoro dece i nijedeno još ne ide u školu. I to male, razrdagane, živahne...o čemu ona svakodnevno piše na svom blogu "Eight At Home".

Ovo su njeni konstruktivni saveti kako da i vaša kuća bude čista i uredna uprkos činjenici da imate decu.

Deca pomažu

Ona ne leti po kući i ne sprema za drugima, već živi po pravilu "deca pomažu".

"Slikamo, igramo se sa kockicama, deca imaju tonu različitih aktivnosti i zabavljaju se kako žele. Ali, znaju da kada završe moraju da raspreme nered za sobom", kaže Karter za "Daily Mail".

"Nisam ja gonič robova, ali deca imaju svoje obaveze i u većini slučajeva uživaju da rade po kući. Često pitaju da li treba pomoć i oko kuvanja, seckanja. To im pričinjava posebno zadovoljstvo u svakodnevnoj rutini", kaže.

A post shared by Krechelle (@eightathome) on

Iako joj je čistoća jako bitna, svesna je da se najbolja sećanja stvaraju uz igru i nered.

"Čista kuća ne stvara uspomene, ali održavanje reda nam pruža više vremena da stvaramo uspomene kakve želimo", kaže šestorstruka mama.

Redovno čišćenje

Ova mlada mama za sebe kaže da je nemilosrdna kod bacanja.

"Imam minimalno pokućstva, dovoljno pokrivača za svakog, imamo minimalno bespotrebnih stvari. Ništa ne gomilam i zato mi je i lakše da održavam red. Nemam ništa za svaki slučaj, nepozvane goste i slične situacije. Imamo samo ono što koristimo i što nam u tom trenutku treba", objasnila Karter uz napomenu da svaki član porodice ima pravo na jednu malu fioku u koju stavlja nepotrebne sitnice, drangulije.

A post shared by Krechelle (@eightathome) on

Jutarnja rutina

Svako jutro njena deca nameštaju krevet, a ona nikada ne izlazi iz kuće dok nije sve na svom mestu.

"Svako jutro oprem sudove i vratim ih na mesto. Sredim stolove, stolice, do 7.20 sve je spremno. Onda kreću pripreme za vrtić i izlazak iz kuće, a to je najkasnije u 8.20".

Veliko čišćenje

Jednom nedeljno Karter opere sve podove, očisti kupatila, promeni posteljinu i prebriše prašinu. Ne koristi često usisivač, jer često briše podove pošto deca prosipaju sve i svašta.

"Za mene je veliko čišćenje subotom i traje dva sata".

A post shared by Krechelle (@eightathome) on

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 9 sledeca idi na stranu