Uređenje doma

Uznemirujuća istina: Razmislite još jednom pre nego što stavite ruke u sušač

Javni toaleti su vrlo problematični po pitanju higijene. Ako se izuzmu sve "nagazne mine" na koje sumnjate da su leglo zaraza, malo je verovatno da će vam na pamet pasti sušači za ruke. Ovo su rezultati jednog eksperimenta.

Sreda, 28.02.2018.

10:32

Izvor: Super žena

Uznemirujuća istina: Razmislite još jednom pre nego što stavite ruke u sušač
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Naime, Nikol Vard je, za svoju dušu, uradila jedan mali test.

Uzela je providnu Petrijevu posudu (koriste ih biolozi za slične eksperimente) i stavila na mesto gde držimo ruke kada ih sušimo na ovakav način.

Posle tri minuta prekinula je sušenje, a ostavila je posudu nekoliko dana.

"Sve ovo se razvilo za nekoliko dana, a ušlo je preko sušača", napisala je uz sliku koju je objavila na svom profilu na Fejsbuku uz objašnjenje da su se ova "stvorenja" pojavila posle svega tri minuta korišćenja.

"Nije mi namera nikoga da uznemirim, samo da upozorim da su ovo stvari i neprijatnosti koje možemo da izbegnemo", objasnila je.

Ona je posavetovala sve korisnike da radije koriste obične maramice ili papir za brisanje ruku kako ne bi dobili razne patogene gljivice i bakterije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.