Pet neverovatnih načina kako možete da iskoristite kesice čaja

Ne bacajte iskorišćene kesice od čaja jer mogu i dalje da budu korisne za nešto drugo. Skinite metalnu spajalicu sa kesice i zavežite je koncem da ne ispadaju listići.

Praktični saveti | Super žena |
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

U vodi u kojoj kuvate testeninu, piletinu ili mahunarke dodajte iskorišćenu kesicu čaja. Kad provri, izvadite kesicu i nastavite normalno da kuvate. Jelu će dati aromatičnost poput začina.

Ukoliko ste seckali luk na primer, neprijatan miris će ostati na vašim rukama, a možete da ga se rešiti kad istrljate prste iskorišćenom kesicom čaja.

Ako nemate čime da istučete meso da omekša, jednostavno otvorite kesicu čaja i malo listića pospite po mesu. Biće sličan učinak.

Kesice možete iskoristiti i za čišćenje. Stari drveni nameštaj izgledaće kao nov ako navlažite staru kesicu čaja i istrljate drvo. Ako pređete vlažnom kesicom čaja preko staklenih površina i ogledala i osuđite ih suvom krpom, biće besprekorno izglancana.

Kesicama čaja istrljajte masnoću iz rerne ili se rešite dosadnih mrlja od kamenca u kupatilu. Neprijatnih mirisa rešite se stavljanjem čaja u kantu za smeće ili frižider.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 10 sledeca idi na stranu