Trik koji je zadivio sve: Evo kako da očistite jastuke u jednom potezu

Da li ste nedavno očistili svoj jastuk na kojem spavate? Ako mislite da je dovoljno samo uvek imati čistu jastučnicu na njemu, grešite. Jastuke bi trebalo da čistite barem tri puta godišnje, a posebno u jesen.

Praktični saveti | vecernji.hr |
Podeli
Foto: Thinkstock ilustracija
Foto: Thinkstock ilustracija

Prema rečima Roberta Oksmana, direktora Sleep to Live instituta u Americi, jastuk bi trebalo da se promeni na svakih šest meseci, piše Večernji.hr

Ako imate jastuke koje možete prati u mašini za veš, a da se ne oštete, svakako u bubanj stavite dva jastuka.

Ako perete samo jedan, ostaće previše prostora u bubnju mašine pa se i jastuk može lakše oštetiti pri pranju. Mnogi jastuci nakon nekog vremena postanu žuti, a to ne mora biti problem koji ćete samo prekriti novom jastučnicom.

U bubanj mašine za pranje veša ulijte vruće vode, šoljicu praška za izbeljivanje odeće, šoljicu praška za pranje i dve supene kašike sode bikarbone. Pratite uputstva proizvođača i proverite na kojoj najvišoj temperaturi smete da oprerete jastuk.

Nakon što je pranje gotovo jastuk dobro "izudarajte" sa svih strana kako biste što više vlage izbacili van i na taj način sprečili nastajanje plesni. Jastuk dobro osušite na vazduhu pre nego što ga ponovo vratite na krevet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 8 sledeca idi na stranu