Uređenje doma

Mašina za veš je veliki neprijatej vaših patika: Evo šta im radi

Vlasnik jedne firme za čišćenje Vil Lenkston tvrdi da pranje patika u mašini za veš nije najbolja ideja. U mašini može da se uništi lepak koji ih drži, čak i ako ih perete samo hladnom vodom.

Utorak, 10.03.2020.

16:46

Izvor: B92

Mašina za veš je veliki neprijatej vaših patika: Evo šta im radi
Foto: depositphoto/belchonock

Podeli:

"Savetujem vam da ne perete svoje patike u mašini i da ih nikako ne stavljate u sušilicu. Toplina može da ih zgužva i uništi lepak koji ih drži. U mašini mogu da se deformišu zavisno od toga od kog su materijala", rekao je za Dejli mejl.

On preporučuje da ih nežno perete rukama.

Lenkston je potvrdio i stari mit da će peškiri biti nežniji ako se s njima u sušilicu ubaci teniska loptica.

"Ako želite da vam peškiri budu mekani, preporučujemo da ubacite lopticu pre sušenja. Možete da je ubacite i s perjanim jaknama, jastucima i svime što treba dobro iscediti dok se suši. Teniska loptica pomaže da se stvari brže osuše", rekao je.

Foto: depositphoto/JuliVasylegaBO

Tvrdi da "čišćenje" farmerki u zamrzivaču nije moguće, već preporučuje da ih operete nakon pet nošenja i da ih izvrnete pre pranja kako biste usporili njihovo izbleđivanje.

Iako nam se čini da je veš čistijii s malo više deterdženta, Lankston tvrdi da to nije tako.

"Previše praška za pranje veša može da stvori nove probleme, poput mrlja na odeći, neugodnih mirisa u mašini i dužeg sušenja odeće", rekao je.

Otkrio je i da pranje rublja na visokoj temperaturi ne ubija bakterije, već preporučuje korišćenje izbeljivača na bazi hlora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.