Odgovornost roditelja ključna za bezbednost dece VIDEO

U celoj ovoj situaciji, vidimo da i deca mogu da savladaju vrlo kompleksne teme. Kako da razgovaramo sa svojom decom, objašnjava pedagog Snežana Golić.

Praktični saveti | Super žena |
Podeli
Foto: printscreen, Prva TV
Foto: printscreen, Prva TV

"Deca su naučila reč korona, ali se mi iskreno nadamo i da su naučili kako da se od korone štitimo. Važno je reći im i da je sve ovo prolazno, da ćemo se vratiti svojim aktivnostima i svojim navikama, i da je samo strpljenje sada na testu", kaže Golićeva u emisija 150 minuta Prve TV.

Kako ona kaže, potrebno je objasniti im šta je vanredno stanje, šta se dešava u svetu i kod nas. Najvažnija za decu je odgovornost pojedinca, odnosno njihovih ukućana. To bi trebalo da bude dovoljno za njihovu bezbednost.

Golićeva je rekla i da bi roditelji svojom psihičkom ravnotežom trebalo i decu da stave u ravnotežu. Takođe, smatra da će ovo ljudima doneti više kvalitetno provedenog zajedničkog vremena sa decom.

"U skladu sa uzrastom bi trebalo da ih naučimo kako da se štitimo. Pozvala bih roditelje koji moraju da izlaze iz kuće da pred decom stave masku, rukavice i urade sve ono što se apeluje putem medija, od strane stručnjaka", dodaje Golićeva.

Pogledajte ceo intervju u video-prilogu:

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 3 sledeca idi na stranu