Uređenje doma

Učinite vaš rad od kuće produktivnijim i podnošljivijim uz pomoć trenera za lični razvoj VIDEO

Epidemija koronavirusa i vanredno stanje koje je na snazi učinilo je da mnogi rade od kuće. I dok jednima prija kućna varijanta poslovanja, drugi jedva izlaze na kraj, jer pored poslovnih obaveza, imaju još dodatne - decu.

Sreda, 25.03.2020.

18:16

Izvor: Super žena

Učinite vaš rad od kuće produktivnijim i podnošljivijim uz pomoć trenera za lični razvoj VIDEO
Foto: Printskrin/Prva TV

Podeli:

Pošalji mejl, usisaj, pošalji mejl, obriši prosuti sok, odštampaj dokument, skuvaj ručak, iskucaj mejl, pomozi oko domaćeg... Ovako izgleda rad od kuće jednog roditelja. Kada se tokom januara koronavirus pojavio, što je primoralo mnoge zaposlene da rade od kuće, niko nije znao šta da očekuje.

Sugrađanka Suzana Ristić, koja je trgovac po zanimanju, poslala je TV Prvoj video-snimak u kome prikazuje kako sada izgleda jedan radni dan.

A stručnjaci daju nekoliko pravila kojih ne bi bilo loše da se pridržavate ako radite od kuće:
1. Rutina - važna je kako za roditelje, tako i za decu, isplanirajte nekoliko dana unapred detetove aktivnosti u izolaciji, obuhvatajući i vreme za igru, maženje, razgovore i učenje.
2. Nemojte da radite u pidžami, već u komotnoj odeći, jer to stvara osećaj da ste budni i spremni za rad, sveži, produktivni.
3. Preporučuje se da radna jedinica bude na odvojenom mestu od onog gde dete provodi većinu vremena, tako da i ono shvati da mama i tata ne gledaju TV, već rade.
4. Posvetite se detetu. Ako ste mu obećali pažnju u određeno doba dana, neka to i ima.
5. Budite nežni prema sebi i vodite računa i o svojim potrebama.

A pogledajte šta kaže trener za lični razvoj Siniša Ubović kako da pored svega ostanete prisebni i produktivni u isto vreme:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare