Uređenje doma

Težak zadatak za sve roditelje i vaspitače pred polazak u vrtić VIDEO

S obzirom na to da se sve veći broj građana vraća polako na posao, sve je veća potreba da se otvore predškolske ustanove, posebno jer epidemiolozi i dalje smatraju da je veoma riskantno da ih čuvaju bake i deke.

Utorak, 28.04.2020.

16:31

Izvor: Super žena

Težak zadatak za sve roditelje i vaspitače pred polazak u vrtić VIDEO

Podeli:

Roditelji predškolaca, pogotovo oni koji rade, željno iščekuju da vrtići ponovo počnu sa radom. Čeka se odluka i preporuka Kriznog štaba i dok se to ne dogodi, roditelji na razne načine ispunjavaju deci vreme, kako bi im što brže prolazili dani ograničenog kretanja.

Do polaska u vrtiće svi treba da pripremimo decu za novi način života, novi način ophođenja, na novi odnos prema svemu što je tu negde oko nas, ali da nikako ne uspostavimo socijalnu distancu jedni prema drugima, smatra predsednica Udruženja vaspitača Beograda Ljiljana Dragutinović.

U razgovoru za TV Prvu, ona navodi da deca moraju da se pripreme da redovno peru ruke, da nije potrebno da sve dodiruju i stavljaju u usta, što će sa bebama biti posebno teško.

"To će biti izazov za sve nas da ih naučimo, a da ne narušimo ono što je naša profesija, bez uvođenja vojničke discipline. Takođe, teže će biti manjoj deci da se uklope, jer su starija nekako više u toku sa situacijom", ističe Dragutinovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare