Uređenje doma

Muče vas neprijatni mirisi u kući? Rešite ih se na nekoliko jednostavnih načina

Tokom godina, razni proizvodi u domaćinstvu počnu da ispuštaju neprijatne mirise. Međutim, stručnjaci kažu da nema mesta za paniku, jer sve možete rešiti proizvodima koje već imate u kući.

Nedelja, 24.05.2020.

16:15

Izvor: klix.ba

Muče vas neprijatni mirisi u kući? Rešite ih se na nekoliko jednostavnih načina
Foto: Depositphotos, belchonock

Podeli:

Miris vanile je odličan za rešavanje neprijatnih mirisa u frižideru. Sve što bi trebalo da uradite jeste da vatu umočite u ekstrakt vanile i stavite je u frižider, na jednu od polica u zadnjem delu.

Ovako će nestati svi neprijatni mirisi koji su ostali u frižideru od pokvarene hrane, ili jak miris luka. Osim vanile, neprijatnihmirisa se možete rešiti i uz pomoć sode bikarbone, koju je takođe dovoljno da stavite u jednu posudicu, pa u frižider.

Neizbežno je i da kante za smeće nakon određenog vremena počnu da mirišu neprijatno, ali i to se lako rešava. Prvo, dno kante prekrijte starim novinama, jer će vam one upijati svu tečnost koja eventualno curi iz smeća. Ispod kante stavite mirisni papir za sušenje veša, kako biste se rešili neprijatnih mirisa.

Ako vaša mašina za pranje sudova počne da ispušta neprijatne mirise, malo sirćeta bi tu moglo da bude spas. Jednu šoljicu sirćeta stavite u mašinu i uključite ispiranje. Sirće ima prirodno antibakterijsko sredstvo.

Kako bi vam cela kuća prijatno mirisala, pomoći će vam mirisna ulja. U jedan lonac sipajte vode i dodajte nekoliko kapi mirisnog ulja. Ako nemate mirisna ulja, možete dodati začine ili razno mirišljavo bilje. Zatim stavite lonac na ringlu i sačekajte da prokuva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare