Uređenje doma

Pedijatar: "Nema šale sa suncem, može da bude štetno za decu na više načina" VIDEO

Beg od visokih temperatura ovog vikenda mnogi su potražili pored reka i jezera. Sunce pored mnogo blagodeti ima i neželjenih efekata.

Subota, 11.07.2020.

13:57

Izvor: Super žena

Pedijatar:
Foto: Printskrin/Prva TV

Podeli:

Roditelji beba i male dece imaju najviše razloga za oprez. Pedijatar dr Saša Milićević upozorava da osim sunčeve toplote ima i skrivenih zraka koji na dečjoj koži mogu da naprave veliki problem, ne samo na koži, mogu da izazovu i toplotni udar.

"Dete do dva meseca ne treba izlagati suncu, može da bude negde u hladu i to tamo gde nema refleksije (dalje od vode, stena), mora da ima duge rukave, bude pokriveno pelenom i namazano što većim bejbi faktorom, što važi i za nas odrasle. Dakle, nema šale sa suncem", kaže pedijatar za TV Prva.

Kaže da takođe treba voditi računa da deca unose dovoljno tečnosti, da ne dođe do dehidracije i da ne idu sa punim stomakom u vodu. Osim toga, držite najmlađe stalno na oku i ne dajte da idu daleko u vodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare