Uređenje doma

I najmlađi moraju da nose maske, a evo i zašto VIDEO

Leto nije ubilo korona virus, nije ga čak ni oslabilo. Drugi pik prvog talasa epidemije tek dolazi. U Srbiji je, prema poslednjem izveštaju, za 24 sata registrovano 396 novoobolelih, na respiratorima je 187 pacijenata a 11 osoba izgubilo je bitku sa virusom.

Ponedeljak, 20.07.2020.

11:35

Izvor: Super žena

I najmlađi moraju da nose maske, a evo i zašto VIDEO
Ilustracija/Foto: depositphoto/ AndrewLozovyi

Podeli:

Članovi Kriznog štaba još jednom su upozorili da zaštićenih nema, da korona napada i decu i žene i muškarce, i zdrave i bolesne. Zato svi treba da nose maske, pa i mališani. A, koliko je pacijenata zbrinuto na Dečjoj klinici KBC "Dr Dragiša Mišović", kakva je njihova klinička slika i koje posledice ostavlja upala pluća u "Jutru" na Tv Prva govorila je dr Olivera Ostojić, rukovodilac ove klinike.

"Vikend iza nas je protekao mirno. Imali smo sedam-osam otpusta, a od jutros nam je ostalo petnaestoro dece, koja su u dobrom opštem stanju. Verujemo da će uskoro otići svojim kućama. Imamo četiri novorođene bebe, koje su potpuno dobrog stanja i bez simptoma, samo što su pozitivne. Ostavićemo ih na posmatranju dok njihovi testovi na kovid-19 ne budu negativni", rekla je dr Ostojić.

Doktorka je istakla da deca najmanjeg uzrasta imaju mnogo blaže simptome virusa i mnogo laške prolaze kroz to. Tinejdžeri i adolescenti se već polako približavaju udarnoj ciljnoj grupi pomenutog virusa.

Zašto bi trebalo da i najmlađi nose maske i kako roditelji da im objasne i približe celokupnu situaciju, objasnila je dr Ostojić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare