Uređenje doma

Da li i vi ceo život pogrešno jedete kukuruz? VIDEO

Mnogima je jedna od omiljenih namirnica kuvani kukurz, koji je veoma zdrav i obiluje vlaknima koja snižavaju holesterol, folnom kiselinom koja čuva krvne sudove i vitaminom B1, koji je važnan za dobar za rad mozga.

Petak, 18.09.2020.

13:35

Izvor: Super žena

Da li i vi ceo život pogrešno jedete kukuruz? VIDEO
Ilustracija/Foto: depositphoto/CITAlliance

Podeli:

Tokom kuvanja ili pečenja kukuruza oslobađaju se molekuli koji štite organizam od štetnog uticaja slobodnih radikala, što povećava njegovu antioksidativnu moć. Iako u kukuruzu možemo uživati cele godine, onaj koji jedemo početkom jeseni sadrži najviše hranljivih materija.

Ipak, zadaje nam mnogo muka dok ga jedemo. Da li ste znali da smo ga zapravo sve ove godine pogrešno jeli? Dok uglavnom svi kukuruz jedemo tako što ga uzmemo u ruke i grickamo, a posle nam delići ostanu među zubima, poslednjih dana internetom kruži zanimljiv video-snimak koji to zadovoljstvo olakšava.

Korisnik Instagrama otkrio je, tokom boravka u Japanu, da se tamo kukuruz jede na drugačiji način i to je odlučio da podeli sa svima.

Japanci najpre prstima izdube red zrna kukuruza, pa onda sve postaje mnogo lakše.

Pogledajte video-snimak:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.