Unesite u dom obilje i sreću: Kako postaviti novogodišnje ukrase?

Feng šui ne samo da pomaže u uređenju doma i doprinosi blagostanju, već nam nudi i savete kako da novogodišnju dekoraciju uredimo tako da nam stvara pozitivnu energiju u domu. Po feng šuiju, mesto za jelku je od izuzetne važnosti jer će vam upravo ona doneti harmoniju.

Praktični saveti | Super žena |
Podeli
Foto: depositphotos/SergKovbasyuk
Foto: depositphotos/SergKovbasyuk

Gde postaviti jelku?

Zimzeleno drvce simbolizuje dugovečnost i prijateljstvo.

Prema priznatim feng šui učiteljima, trouglasti oblik novogodišnje jelke smatra se simbolom "vatre", a najbolje mesto za ovaj simbol je u sobi koja zauzima gornji levi ugao vaše kuće.

Ovaj prostor se smatra "površinom bogatstva", a trouglasti oblici i predmeti sastavljeni od drveta su naročito snažni. Postavljanje jelke na ovom mestu privući će bogatstvo i prosperitet u vaš dom.

Takođe, dobra mesta za novogodišnje jelke su generalno svi uglovi vašeg doma ili centralni deo kuće, gde će se stabilizovati energija tokom ove užurbane sezone.

U slučaju da ste jelku postavili na sever, ukrasite ju staklenim dekoracijama plave, bele, srebrne i zlatne boje. Drvce na zapadu ili severozapadu trebalo bi da bude u belim, srebrnim, zlatnim i žutim tonovima, nikako u crvenim.

U slučaju da se jelka nalazi u jugozapadnom ili severoistočnom delu doma, povoljne su dekoracije u žutim i crvenim tonovima i puno keramičkih ukrasa, dok se bela i srebrna boja ne preporučuju.

Kako bismo doprineli kvalitetnijoj povezanosti porodice, poželjno je da svaki član postavi barem jedan ukras na jelku budući da tim činom postavlja i svoju ličnu energiju. Gde god da stavite jelku, pobrinite se da ne blokirate protok či energije kroz vaš dom.

Ne sme da bude postavljena na mesta koja blokiraju protok či energije, kroz prednji ulaz ili preblizu vratima.

Možda ćete morati da preuredite prostor u sobi gde stavljate jelku. Ako to učinite, budite sigurni da nameštaj neće blokirati prostor za hodanje ili protok či energije. Možda želite da premestite neke komade nameštaja u drugu prostoriju za vreme praznika, kako biste omogućili energiji da slobodno teče kroz prostor.

Foto: depositphotos/SergKovbasyuk
Foto: depositphotos/SergKovbasyuk

Feng šui savetuje da jelku ne stavljajte:

– U hodnik ili sobu gde može da blokira prolaz
– U područje gde će ometati protok či energije
– Previše blizu izvora toplote ili kamina, gde može da izazove požar ili brže da se osuši ako je prava

Ukrašavanje doma

Za postizanje pozitivnog raspoloženja generalno u novogodišnjoj dekoraciji kuće koristite puno tamnozelene boje. U domu je prisutna prevelika količina energije vatre (zapaljene sveće, sveprisutna crvena boja i ukrasna rasveta koja doprinosi svađama i nervozi, a tamnozelena boja je uspešno upija.

Zimzelene grančice, venčići, dekoracije i zeleni stolnjaci odlično balansiraju energiju prostora.

Ovih dana se često fotografišemo, pa je poželjno imati na umu da je fotografija s troje ljudi poređanih u jednom redu izuzetno nepovoljna. U slučaju da se porodica sastoji od tri osobe, one treba da poziraju u formi trougla pri čemu se osoba koja najviše zarađuje smešta u gornju poziciju.

Za prijatnu atmosferu svakodnevno zapalite aroma lampicu s uljima mandarine, narandže, limuna ili cimeta.

I još:

– Nemojte izbegavati svetleće i svetlucave ukrase. Vatra simbolizuje slavu i ugled, a lampice simbolično predstavljaju vatru.
– Kako biste poboljšali zdravlje, Božićnu zvezdu ili neko drugo živo cveće zasađeno u zemlji držite na sredini prostorije.
– Ukrasne anđele stavite levo od ulaznih vrata. Na taj način osiguraćete pomoć dragih ljudi.
– U desni ugao, suprotan od ulaznih vrata stavite dve mirisne ili ukrasne sveće. Na taj način ćete osigurati praznike pune ljubavi i razumevanja. Najbolje boje za sveće su žuta, ružičasta i crvena.
– Oživite svoj dom svežim bojama i prijatnim mirisima.
– Iza vaze s cvećem postavite ukrasno ogledalo kako bi se lepota duplirala.
– Glavna rasvetna tela ne bi trebalo da budu previše jaka.
– Dodajte jastuke ili neke druge okrugle predmete koji će pomoći protoku pozitivne energije.
– Drage osobe ne bi trebalo da sede u blizini vrata. Ko sedi prvi do izlaza, uvek prvi odlazi.
– Dozvolite deci da uživaju, što manje vičite, piše Atma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 3 sledeca idi na stranu