Uređenje doma

Pomoć pri organizaciji ormara: Uz odgovore na sedam pitanja nema dilema

Kako biste rešili, ili bar smanjili, svakodnevnu neodlučnost pred ormarom zapitajte se šta nosite, da li biste ponovo kupili taj komad odeće i da li se osećate dobro u tome.

Sreda, 17.03.2021.

08:36

Izvor: Super žena

Pomoć pri organizaciji ormara: Uz odgovore na sedam pitanja nema dilema
Foto: Shutterstock/bokan

Podeli:

Lako se vežemo za stvari za koje smo izdvojili novac, a ovo pravilo posebno važi za žene i njihovu odeću. Prosečna žena ne nosi oko 20 odsto odeće koju ima, a bacanje stare odeće mnogima predstavlja veliki problem, pokazale su studije.

Standardna rečenica "Nemam šta da obučem" nakon otvaranja ormara za mnoge je uobičajena, a stilisti ističu da je najveći problem u stvari preveliki izbor, uglavnom zbog stvari koje ne nosimo i zbog kojih se i teško snalazimo u ormaru.

U prolećnoj reorganizaciji ormara prvi korak je odvajanje dovoljno vremena. Da biste sebi pomogli da odlučite šta ćete da zadržite, a šta da bacite, postavite sebi sedam ključnih pitanja.

1. Da li mi još odgovara?

2. Da li sam to nosila u poslednjih 12 meseci?

3. Da li ću ikad više da nosim to?

4. Da li je taj komad odeće u trendu i da li uopšte odgovara mom stilu?

5. Da li postoje oštećenja kao što su mrlje, pokvareni rajsferšlus i slično? Da li bih pokušala to da popravim?

6. Da sam sad u kupovini, da li bih ponovo to kupila?

7. Da li se osećam dobro i samouvereno u tome?

Ako ste na bilo koje od ovih pitanja odgovorili odlučno "ne", onda je najbolje da se odvojite od tog komada odeće. Možete da poklonite odeću ili da neke svoje odevne komade razmenite sa prijateljicama. Tako će svaka da dobije nov komad u ormaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare