Uređenje doma

Ekspanzija online prodaje: Za bezbednu i sigurnu kupovinu više nema nikakvih prepreka

Pandemija korona virusa onemogućila je nabavku osnovnih namirnica na standardan način, ali Internet prodavnice doživele su procvat.

Ponedeljak, 05.04.2021.

11:16

Izvor: Super žena

Ekspanzija online prodaje: Za bezbednu i sigurnu kupovinu više nema nikakvih prepreka
Foto: Shutterstock/gpointstudio

Podeli:

Od kada je proglašena pandemija virusa COVID-19, otežano je ili u potpunosti onemogućena kupovina namirnica i garderobe. Takođe, kupovina lekova nije uvek u potpunosti bezbedna, s obzirom na to da upravo u apotekama postoji velika fluktuacija ljudi.

Online kupovina danas predstavlja jedan od najbezbednijih vidova snabdevanja, a dostavljača je sve više na ulicama. Među dostavljačima su ljudi od 20 do 63 godine, različitog obrazovanja, a ima i vrhunskih sportista, posebno biciklista. Neki od njih stalni posao zamenili su boljim zaradama i fleksibilnim radnim vremenom.

Dok većina privrednika već godinu dana zbraja gubitke, tržište dostave hrane cveta. Kompanije najavljuju nova ulaganja u Srbiji, a dostavljača je svakog dan sve više. Neki zbog zarade koja ide i do 200 hiljada dinara napuštaju stalni posao i postaju dostavljači.

Prema istraživanjima, onih koji kupuju kod kuće, preko neke od aplikacija, trenutno je 360.000. Na biciklu ili motoru, po kiši, snegu ili vrućini, oni stižu na vrata građana onda kada su najpotrebniji.

*ALT

Iako se zovu dostavljači hrane, kažu, u njihovim torbama se često nađe i mnogo toga drugog.

"Satisfakcija je za samog čoveka i za mene kada možemo da pomognemo starijim osobama sa dopremom određenih medikamenata, ličnih stvari, ključeva, punjača, dokumenata, fascikli. Sve ono što običan građanin može da poruči, a da ne mora da napušta svoje prostorije, tu smo mi da smanjimo momenat rizika vezano za zarazu od kovida 19", ističe jedan od dostavljača.

Za njih ima sve više posla i to potvrđuju i najave o novim investicijama jedne od kompanija, koja će 450 miliona evra uložiti u jačanje pozicije na 20 tržišta među kojima je i Srbija. Generalni direktor jedne od njih Branimir Đurović kaže da korona definitivno jeste katalizator koji omogućava ubrzano usvajanje novog načina kupovine od partnera, privrednika, ali i od strane korisnika.

Sve je popularnija i Internet kupovina lekova, pa su Benu apoteke ponudile građanima upravo ovakav način kupovine. Sada, potpuno bezbedno, rasterećeno i bez napuštanja svog doma i čekanja u dugačkim redovima, možete putem Interneta da naručite sve lekove, vitamine i slično putem sajta Benu apoteke. Sigurna kupovina i bezbedna nabavka namirnica, lekova, garderobe i svega ostalog što je potrebno, sada je jednostavnija nego ikada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare