Uređenje doma

5 kućnih poslova na koje gubimo vreme

Pranje suđa pre stavljanja u mašinu nije potrebno, a evo koje navike bi trebalo da promenite i maksimalo olakšate sebi radu u domaćinstvu.

Petak, 20.08.2021.

10:16

Izvor: 24sata.hr, Super žena

5 kućnih poslova na koje gubimo vreme
Foto: shutterstock/Ocean Production

Podeli:

Peremo suđe pre stavljanja u mašinu za suđe

Ako koristite mašinu za suđe, prethodno ispiranje suđa samo vam troši i vreme i novac. Obrišite ostatke hrane s tanjira i pribora i jednostavno stavite u perilicu. To se posebno odnosi na one koji svaki dan peru suđe u mašini. Tek ako suđe planirate da perete sutra, preporučuje se ispiranje, a u svim ostalim slučajevima je dovoljno sastrugati višak hrane.

Tražimo izgubljene čarape

Svima je misteriji gde nestaju čarape nakon pranja, ali jedna čarapa može da uđe u rupu između vrata mašine i bubnja. Prljave čarape zajednički stavite u vrećicu za pranje rublja.

Kupujemo kutijice i korpice za stvari

Osim što ćete potrošiti vreme, bacićete novac. Umesto bezbroj kutija, upotrebite nešto što već imate u kući, kao što su kutije od cipela. Od raznih materijala možete da napravite pregrade u ladicama i na policama.

Držimo razmaknute zavese celi dan


Razvlačenje zavesa kako bi u sobu dospela sunčeva svetlosti omiljena je jutarnja rutina mnogih. Ali, ako zavese ostavite raširene celi dan, posebno ako se prostorija nalazi na južnoj strani, sunce s vremenom može da izbeli nameštaj.

Odlazimo u banku/poštu da platimo račune

Ako već niste, uštedite na vremenu i račune plaćajte preko interneta, aplikacija umesto da fizički idete u banku ili poštu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare