U susret praznicima koji nas očekuju: Evo kako pravilno da postavite sto FOTO

Tokom dana slava i praznika koji nas očekuju, svako domaćinstvo bi trebalo da zna par saveta kako pravilno da pripreme sto za svečani obrok.

Praktični saveti | Super žena |
Podeli
Foto: Shutterstock/RozaliyaKurmakaeva
Foto: Shutterstock/RozaliyaKurmakaeva

Svečano postavljen sto uključuje nekoliko delova: stolnjak, podmetače za tanjire (ukoliko ste za ovu varijantu), tanjire, činije za supu, tanjire za salatu, tanjire za hleb, salvete, viljuške za salatu, viljuške za večeru, noževe, kašike za supu, kašike za desert, čaše za vodu, čaše za crveno vino i čaše za belo vino.

Meni proslava je dosta složenija od onog uobičajenog, tako da će zahtevati i više posuđa. Sve to posuđe treba dobro organizovati.

Foto: Shutterstock/Anneka
Foto: Shutterstock/Anneka

Ispred svakog gosta se nalazi donji veliki plitki tanjir iz kog se ne jede, već se na njemu posluži onaj koji je serviran iz koga će se jesti.

Viljuška za jelo, salatu i velika viljuška za glvavno jelo nalaze se sa leve strane tanjira, dok se kašika i nož nalaze sa desne strane tanjira.

Iznad tanjira se nalaze kašičica i viljuščica za desert, sa gornje desne strane čaše za vodu, vino. Sa leve strane se stavlja činijica za salatu i tanjir za hleb.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 9 sledeca idi na stranu