Uređenje doma

Zablistaće bez ribanja - super trik za čišćenje rešetke iz rerne

Jedna zaposlena mama pokazala je kako uspeva da očisti rešetke iz rerne tako da se blistaju kao nove i to bez imalo ribanja.

Nedelja, 27.02.2022.

10:43

Izvor: 24sata.hr

Zablistaće bez ribanja - super trik za čišćenje rešetke iz rerne
Foto: Budimir Jevtic/Shutterstock

Podeli:

Ona je otkrila da je tajna u tableti za mašinsko pranje sudova. Kaže da najpre u kadu sipa vrelu vodu i potopi rešetke, a onda ubaci tri tablete za pranje sudova u mašini i ostavi rešetke da se "potapaju". Kad je prvi put to uradila, bila je veoma iznenađena videvši da se sva skorela masnoća sa njih otopila, tako da nije morala skoro uopšte da ih riba.

"Samo sam ih malo protrljala sunđerom, jedino na ivicama gde su bile najprljavije", napisala je na svom Fejsbuk nalogu.

Pre nego što isprobate ovaj trik, obavezno postavite peškir na dno kade, kako ne se ne bi izgrebao ili oštetio emajl. Računajte i na to da vas čeka ribanje kade, ali to će ipak biti daleko lakši posao.

Rastvor tableta za mašinsko pranje sudova je veoma jak, ali ako ih nemate pri ruci, probajte sa deterdžentom za veš. Možete ga koristiti i za ribanje, brže skida skorelu masnoću od onog za sudove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare