Uređenje doma

Kako očistite igračke najbrže što možete

Znamo koliko ste zauzeti ako imate dete, bebu (ili oboje) u kući. Kao da vas flaše, pelene i dečji obroci ne okupiraju već dovoljno…

Utorak, 03.05.2022.

13:59

Izvor: mollymaid.com

Kako očistite igračke najbrže što možete
Foto: No Mimimi/shutterstock

Podeli:

Ali šta kažete na igračke koje su potpuno zavladale vašom kućom? One koje deca vuku po podu i onda stave u usta? Zašto? Zato što bakterije i grinje obožavaju te igračke isto kao i vaše dete, pa je čišćenje dečijih igračaka bar jednom mesečno preporučljivo.
Srećom, imamo sjajan plan kako da očistite igračke najbrže što možete.

Kako da očistite igračke u mašini za pranje veša

Dobra vest: mnogim plišanim igračkama je dovoljno da ih ubacite u mašinu za veša, pa da budu kao nove. Prvo proverite etikete za posebna uputstva. Niko ne želi pogrešnu temperaturu vode ili mašine za sušenje, pa da omiljena voljena Maca, Majmunčić ili Sipa postanu neprepoznatljivi.
Manje igračke, napravljene od tvrde plastike, stavite ih u mrežastu kesu za veš ili jastučnicu da ne bi zveckale.

Kako da očistite igračke u mašini za pranje sudova

Još jedna brza opcija za čišćenje je u mašini za pranje sudova. Deterdžent za mašinu i topla voda, obaviće naporan posao i dezinfekciju umesto vas. Ako nemate mašinu za pranje sudova, operite ih ručno u sudoperi, toplom vodom i deterdžentom za sudove. Veće igračke, igračke sa elektronskim delovima i drvene igračke, ipak će morati pojedinačno da se obrišu i dezinfikuju.

Kako da očistite igračke sirćetom

Za jednostavnije, prirodnije rešenje za čišćenje, razmislite o dodavanju jednakih delova vode i belog sirćeta u bocu sa raspršivačem. Prljave igračke poprskajte rastvorom sirćeta i ostavite da odstoje oko 15 minuta. Obavezno obrišite ostatak rastvora sirćeta i vode da biste umanjili dugotrajni miris sirćeta. Metoda čišćenja mrlja od sirćeta odlično funkcioniše za tvrde igračke, ali nije dobra za plišane igračke (zbog neprijatnog mirisa sirćeta).

Kako da očistite igračke na otvorenom

Imate li igračke na otvorenom? Ljuljašku, kutiju sa peskom, ili kućicu za igru i slično? Ptice, bube, kućni ljubimci i životinje koje posećuju vašu baštu, prenose bakteriju Ešerihiju koli. Da bi igračke bile bezbedne, koristite sredstvo za dezinfekciju u spreju, maramice za dezinfekciju ili ih samo operite vrućom sapunicom i dobro isperite baštenskim crevom.

Kako da očistite polovne igračke

Koristite razblažen rastvor za izbeljivanje da dezinfikujete stare igračke sa tavana ili iz podruma. Obavezno ih dobro isperite i dobro osušite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare