Uređenje doma

Domaćice upozoravaju: Evo kako da znate da li ste preterali sa količinom deterdženta za veš

Ako preterujete, nemojte se iznenaditi zašto vaš sveže oprani veš ne miriše na čisto...

Nedelja, 09.04.2023.

13:12

Izvor: Novosti

Domaćice upozoravaju: Evo kako da znate da li ste preterali sa količinom deterdženta za veš
Foto: Pixel-Shot/Shutterstock

Podeli:

Najmanje od svega, ma koliko to bilo paradoksalno, domaćice početnice greše sa količinom praška, jer pažljivo prate uputstva na kutiji i izračunavaju količinu deterdženta u zavisnosti od broja prljavih stvari. Ali s vremenom, ovaj proces prelazi u režim autopilota i periodično ima previše deterdženta u mašini.

Evo kako možete proveriti da li ste preterali:

Odeća je tvrda i ne tako prijatna na dodir. To se dešava zato što u mašini nema dovoljno vode za količinu praha koju ste sipali. Zbog toga se ostaci ne ispiraju, već se talože na stvarima.

U mašini se osećao neprijatan miris, koji ostaje na odeći. Naslage sapuna u bubnju i crevu su možda dovele do buđi i bakterija.

Počinjete da kijate i češete oči nakon što obučete opranu odeću. Na koži se pojavljuje svrab. Ovo može biti alergijska reakcija tela na prah koji je ostao na stvarima.

Odeća u boji postaje manje svetla. Ovo može biti slučaj ako deterdžent za veš sadrži izbeljivač. U propisanoj dozi ne utiče na boju, ali kada ga ima više od preporučenog, može je isprati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare