Pravi gurmanski recepti za novogodišnju noć u društvu ili paru

Evo odličnih predloga koji će vam olakšati odluku šta novo i zanimljivo da spremite za novogodišnju noć.

Petak, 29.12.2017.

10:07

Izvor: B92

Pravi gurmanski recepti za novogodišnju noć u društvu ili paru
Foto: Promo

Podeli:

CHILITO sosovi su, u saradnji sa nekim od najpoznatijih domaćih blogera, napravili nekoliko predloga za vas, a ovom prilikom izdvajamo pikantne recepte savršene i za porodično veče, a i za provod u paru, ako je to vaš novogodišnji plan:

Gurmanska vekna od mlevenog mesa

Foto: Promo

Tanja sa bloga KuhinjaZaposleneZene.com predlaže gurmansku veknu od mlevenog mesa kao idealan izbor: „Ovo može da bude jelo zbog koga ćete dobiti makar pogled pun divljenja. Ostatak vekne može da se lepo upakuje i posluži i sutradan, da parčad vekne budu poslužena kao neki burger, uz dodatke po želji…“

Ceo recept na linku: Gurmanska vekna od mlevenog mesa

Pikantna pizza sa piletinom

Foto: Promo

„Ima li nekoga među vama ko može da odbije parče slasne, pikantne pizze? Ja nikada.“ Kaže Ana sa bloga PrstohvatSoli.com i preporučuje da napravite malo drugačiju pizzu – sa piletinom i slatko-ljutim Chilito sosom uz dodatak povrća! Sjajna kombinacija i za novogodišnju noć.

Ceo recept na linku: Pizza sa piletinom

Vachilice – čili vanilice

Foto: Promo

Potpuno novi ukus u zanimljivom „pakovanju“. Ako vam dolazi društvo, ovo može biti odlična grickalica. Recept je isprobala i preporučila Maja sa bloga mamajacooks.blogspot.com.

Ceo recept na linku: Vachilice – čili vanilice

Juneći file u pikantnom sosu od višanja

Ovo je jedan od onih recepata koje ćete posebno pamtiti. Sočno juneće meso u fantastičnom sosu od paradajza, soja sosa, malo čili sosa i vina. Odličan recept da ponovo podgrejete varnice sa partnerom. A tek ako on ovo pripremi…

Sastojci (za 2 osobe):

  • Juneći file (450 - 600g)
  • 80 g Gurman pasterizovanih višanja
  • 100 ml crvenog vina 100ml (Merlo ili Cabernet npr. ili bilo koje stono suvo)
  • Beli luk
  • So
  • Biber
  • 2 kašike Gurman paradajz pirea
  • Gurman Delish Soy sos (za mariniranje)
  • Gurman Chilito Opako Ljuti čili sos
  • 150 g putera
Priprema:

Juneći file iseći na 2-6 šnicli (zavisi od ukusa – ako volite veći stek, slabo pečen i sočniji, secite deblje parčiće a ako volite dobro pečen file, secite tanje komade). Šnicle možete začiniti biberom i solju ili marinirati najmanje 2 sata u mešavini Gurman Soja sosa i malo crvenog vina i bibera.

Tako mariniran ili začinjen biftek prebacite u tiganj na ugrejan puter i pecite, konstantno kašikom prelivajući meso. Posle nekog vremena (zavisno od toga koliko pečen stek želite) prevrnite meso na drugu stranu i nastavite proces dok ne dobijete stek pečen po vašem ukusu. Meso ostavite da odleži sa strane, najbolje poklopljeno u nekoj posudi. Ovde koristite oko 100g putera.

U isti tiganj u kom ste pekli meso sada ubacite sastojke za sos. Napominjemo da, ako se puter previše zaprlja odstranite deo pa dodajte malo svežeg putera, a ako je ostao dobar samo nastavite sa pripremom sosa. Ovo se radi zbog sokova koji cure iz mesa i ukusa koji ostaju u puteru ali isto zavisi od temperature pečenja i željenog stadijuma mesa da li će puter ostati upotrebljiv ili ne (zato u sastojcima imamo rezervnih 50g putera).

Dodajte višnje koje se kratko sotiraju, zatim malo belog luka, smanjite vatru, nalijte vino i prokuvajte ga kratko da ispari alkohol, dodajte paradajz pire, ljuti sos po ukusu a zatim primenite i tajnu dobrih kuvara pa otklopite meso i sav onaj sok koji je meso ispustilo dok je bilo poklopljeno prespite u sos. Ostavite sve na tihoj vatri da se sos redukuje.

Sada pristupite serviranju vašeg obroka. Predlažemo malo salatice uz meso a samo meso možete staviti na parče prepečenog hleba i odozgo posuti sosom. Prijatno!

Sadržaj kreiran u saradnji sa brendom GURMAN.

Pratite ih na Instagramu i Fejsbuku

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare