Omiljeni kolač bez brašna i putera, na dijetalan način

Posao, obaveze, deca, ili briga o rodbini, i još razmišljanje o tome šta spremiti za ručak. Previše obaveza za svaku ženu.

Petak, 22.03.2019.

13:13

Izvor: azra.ba

Omiljeni kolač bez brašna i putera, na dijetalan način
foto: Darkkong/depositphotos.com

Podeli:

U želji da vam olakšamo barem kada je reč o desertu, a priznaćete malo čokolade umanjuje i najveću depresiju, pronašli smo za vas super ukusan, a opet vrlo lagan za spremanje sočni brauni. Za njega su vam potrebne samo tri namirnice: batat (slatki krompir), bademi i čokolada. Osim toga, zdrav je, pun vlakana i prikladan i za one koji su na dijetama, koje dozvoljavaju manju količinu ugljenih hidrata.

Ako ste alergični na orašaste plodove, umesto njih ubacite suncokretove semenke ili kokosovo brašno. Takođe, ne birajte previše gorku čokoladu, jer ona treba da bude izvor slatkoće. Primetili ste da kolač ne sadrži ni brašno ni maslac, ali tu su bademi i batat koji će mu dati lepu teksturu.

Važna napomena: Batat je bolje ispeći u šporetu, nego skuvati u vodi ili na pari jer onda sadrži manje vode, odnosno peče se u sopstvenom soku.

Sastojci:

2 veća batata, oko 300 g

1 šoljica ili 120 g badema

125 g crne čokolade

Priprema:

Oljuštite batat, usitnite i pecite oko 40 minuta na 220 stepeni. Potom otopite čokoladu na pari, kada se dovoljno ohladi pomešajte ga s čokoladom i bademima. Izlijte smesu u manji kalup, pa ostavite u frižideru sat vremena da se kolač stegne. Ostaje vam još da kolač isečete na kocke i uživate u super zdravom kolaču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare