Uštipci sa halapenjo paprikama i sirom

Ovo jelo možete servirati sa sosom od srirače i majoneza, da bi uštipci bili još ljući. Ako vam halapenjo papričice nisu dovoljne.

Ponedeljak, 25.11.2019.

12:00

Izvor: B92

Uštipci sa halapenjo paprikama i sirom
Foto: 24Kitchen

Podeli:

Priprema

Iseći čili papričicu sa strane, dovoljno da bi mogla da se otvori.

Kašikom pažljivo izvaditi semenke i opnu. Paziti da se papričica ne ošteti.

U posudi pomešati krem sir, habanero i čipotl sos, vlašac, karamelizovanu slaninu i malo soli i bibera. Smesu umutiti viljuškom.

Kašikom sipati smesu u polovine halapenjo papričica. Ne prepunjavati jer papričice treba zatvoriti tako da se ne slome.

Umotati tanke režnjeve slanine oko halapenjo papričica, oko 3 do 4 režnja po papričici. Ostaviti u frižider na 10 minuta ili dok se slegne.

Staviti jaja i brašno u dve zasebne male posude. Umočiti napunjene halapenjo papričice, prvo u jaje, zatim u brašno (treba da budu dobro prekriveni, ova smesa drži mrvice na mestu). Umočiti papričice ponovo u jaje pa u hlebne mrvice.

Ostaviti ih da se osuše, zatim ponoviti postupak i umočiti papričice u mrvice još jednom, kako bi bile lepo prekrivene.

Lagano spustiti papričice u ulje zagrejano na 180°C. Povremeno ih pažljivo okrenuti, da se ispeku jednako. Kada papričice dobiju zlatnobraon boju, izvaditi ih na kuhinjski ubrus ili metalnu rešetku da se ocede.

Dok se ulje cedi, začiniti papričice solju. Mogu da se serviraju sa sosom od srirače i majoneza, da bi uštipci bili još ljući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare