Slani šušu sa filom od kozjeg sira i oraha

Ponedeljak, 16.12.2019.

12:49

Izvor: B92

Slani šušu sa filom od kozjeg sira i oraha
©2019 FOX Networks Group Bulgaria

Podeli:

Priprema

Da biste pripremili koricu, u činiji miksera pomešajte mekani puter, šećer u prahu, parmezan i so. Mutite širokom mutilicom dok se smesa ne spoji.

Pomešajte u činiji pšenično i kukuruzno brašno a zatim iz 2-3 puta u smesu sa puterom dodajte suve sastojke. Mutite samo toliko koliko je potrebno da se sastojci spoje.

Stavite testo izmedju dva papira za pečenje i rastanjite sa oklagijom na debljinu od 2-3mm. Zatim isecite diskove željene veličine sekačem za testo.

Stavite ih u pleh ili na tacnu gde će stajati do trenutka kada želite da ih iskoristite.

Za pripremu šušu testa, u srednje veliku šerpu stavite da proključaju mleko, voda, puter, šećer i so.

Odmah dodajte celu količinu prosejano brašno u tečnu smesu i intenzivno mešajte žičanom mutilicom dok se smesa ne spoji. U njoj ne treba da bude grumuljica.

Vratite nazad šerpu na ringlu i kuvajte testo oko jedan minut ne prestajući da mešate špatulom. Na dnu će se formirati tanka skrobna korica, što je znak da je testo dovoljno suvo.

Prebacite ga u činiju miksera, stavite široku mutilicu i pustite ga da se malo ohladi. Odmerite jaja i lagano ihumutite, dok smesa ne bude homogena ali ne penasta.

Dodajte jaja prvo na nižoj brzini, kada smesa upije jaja, povećajte brzinu na srednju i mešajte petnaestak sekundi. Onda smanjite brzinu, ponovo dadajte malu količinu jaja.

Ponavljajte postupak dok ne utrošite celokupnu količinu jaja.

*ALT

Kada se smesa ujednači, isključite mikser i skinite mutilicu, skinite testo sa zidova činije i povucite mutilicu kroz testo. Ako je konzistencija kako treba, kada budete izvukli mutilicu iz testa, ono će sa nje visiti u obliku slova V.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Napunite poslastičarsku kesu sa testom i stavite nastavak 1A. Obložite pleh papirom za pečenje. Na pleh istisnite loptice od testa, odozgo stavite hrskave diskove.

Pecite 12-15 minuta a zatim smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite još 12-15 minuta bez da otvarate rernu.

Za pripremu fila od kozjeg sira u kupi izgnječite sir, začinite po ukusu solju i biberom.

Iseckajte orahe na krupno i stavite ih u sir.

Napunite šušu krofnice i servirajte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare