Kremasti mirisni karpati na drugi način VIDEO

Korice su slične kao za princes-krofne.

Sreda, 16.09.2020.

14:24

Izvor: B92

Kremasti mirisni karpati na drugi način VIDEO
Foto: Bakina kuhinja

Podeli:

Potrebno je za kore:
4 -5 jaja
200 ml mleka
150 g brašna
50 g maslaca
korica limuna
1 prašak za pecivo

Za nadev:

2 pudinga (slatka pavlaka)
500 ml mleka
1 kašika šećera
100 g putera
100 g suvog grožđa
1 vanilin šećer

Priprema:

U šerpu sipamo 200 ml mleka, dodamo kocku maslaca ili margarina i pustimo da provri. U provrelo mleko dodamo brašno sa praškom za pecivo i koricom limuna i dobro promešamo dok masa ne postane baš gusta. Onda prohladimo.

Dodajemo jedno po jedno jaje i mešamo varjačom ili mikserom da se izjednači i masa bude glatka. Pleh 30x20 cm obložimo pek papirom i sipamo pola mase i raspodelimo po dnu pleha. Pečemo 25 minuta na 200 stepeni. Ispeći dve kore.

Skuvati puding sa malo šećera, može i sa kašikom šećera i jednim vanilin šećerom. U vreo puding dodati 100 g suvog grožđa.
Ostaviti da se prohladi. Maslac od 100 g omekšati, umutiti i izmešati sa pudingom kao u video-materijalu. Šlag umutiti po uputstvu iz kesice.
Na prvu koru staviti sav krem od pudinga i lepo razvući odozgo šlag i poklopiti drugom korom. Pritisnuti i staviti u jednu kesu i držati u frižideru ako je moguće celu noć da lepo upije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare