Dva posna recepta na jednom tanjiru: Ručak kao u elitnom restoranu

Uživaćete u svakom sočnom zalogaju.

Ponedeljak, 29.03.2021.

11:24

Izvor: B92

Dva posna recepta na jednom tanjiru: Ručak kao u elitnom restoranu
Foto: Bakina kuhinja

Podeli:

Potrebni sastojci:

2 skuše
2 kašike sirćeta
3 kašike belog vina
1 kašičica senfa
3 čena belog luka
biber, so (može suvi začin po želji)
ruzmarin
seckan peršunov list
maslinovo ulje

Za restovan krompir potrebno je:

500 g krompira
1 glavica crnog luka
crvena mlevena paprika
mleveni biber
so
ulje

Priprema:

Ribu polu zamrznutu očistiti i izvaditi utrobu. Odseći glave i dobro oprati. Iseći po želji ili ostaviti celu. U litar vode sipati 2-3 kašike alkoholnog sirćeta i staviti ribu u rastvor da odstoji pola sata. Dobro je oprati.

U manji sud sipati 30 ml maslinovog ulja. Dodati vino, senf, izdrobljen beli luk, biber po mogućstvu beli, seckan ruzmarin i sve dobro izjednačiti. Kašikom napuniti ribu, pa je čačkalicom zatvoriti. Podmazati gril teflonski tiganj, pa staviti ribu i preliti je ostatkom nadeva. Poklopiti i pržiti na veoma tihoj vatri. Treba joj oko pola sata da se lepo isprži sa okretanjem. Divno miriše, a ukus je neopisivo dobar.

Krompir skuvati, može u ljusci ili oguljen. Iseći na kocke. Glavicu crnog luka ispržiti na ulju, pa dodati papriku, biber, so i ubaciti krompir. Dodati i seckanog peršnunovog lista, pa dobro izmešati. Servirati toplo sa ribom.

Uživajte u vrhunskom ručku, kao da ste u elitnom restoranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare