Čokoladna poslastica koja podiže raspoloženje za manje od pet minuta

Kada govorimo o kolačima kojim retko ko može da odoli vrlo je verovatno da ćemo misliti o mekanoj teksturi, čokoladi i toplim poslasticama.

Petak, 28.10.2022.

13:05

Izvor: B92

Čokoladna poslastica koja podiže raspoloženje za manje od pet minuta
Foto: asife/shutterstock

Podeli:

ove kvaltete je čokoladni brauni. Međutim, iako rado uživamo u ovoj poslastici često smo suočeni sa nedostatkom vremena koji je potrebno uložiti u pripremu.
Upravo zbog toga je ovaj recept kreiran po meri moderne žene koja zaslužuje da se zasladi, ali da ne provede u kuhinji više od pet minuta.

Sastojci:

  • 10 g putera
  • 25 g crne čokolade
  • 2 kafene kašike šećera
  • 2 supene kašike mleka
  • 30 g brašna
  • 2 supene kašike čokoladnih mrvica

Priprema:

U šolji srednje veličine pomešajte puter i crnu čokoladu, a zatim smesu otpremite u mikrotalasnu pećnicu na 20 sekundi. U već otopljenu smesu dodajte šećer i mleko, a zatim sjedinite sve sastojke blagim mešanjem. Sledeći korak podrazumeva dodavanje brašna koje će smesi dati postojanu, kremastu teksturu. Dodajte čokoladne mrvice i šolju vratite u mikrotalasnu pećnicu na 30 do 60 sekundi, u zavisnosti od jačine pećnice koju posedujete. Po završetku, sačekajte da se smesa ohladi i servirajte vašu poslasticu, koju možete dekorisati sa manjom količinom čokoladnih mrvica, po želji.

Ukoliko ne želite da koristite mikrotalasnu pećnicu za pripremanje ovog slatkiša koji instant podiže raspoloženje, sve sastojke možete staviti u manju vatrostalnu
posudu i napraviti mini brauni u rerni. Za kompletni ugođaj uživajte u poslastici uz kuglu sladoleda od vanile i šolju tople crne kafe.

Prijatno!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare